Vielä
minä joku päivä opin vatkaamaan kerman sellaiseksi juuri sopivan pehmeäksi
kauniisiin pursotuksiin... Tai sitten pitäisi vain vispikerman sekaan muistaa
aina lorauttaa sitä Flora vispiä. Mutta joka tapauksessa tällainen
äitienpäiväkakku matkusti anoppilaan. Välissä mansikkahillo ja kerma-rahkaseos,
päällys ihan vain vispikermaa ja koristeena oikeat kukat (varsiin kääritty
pätkä foliota). Kakkupohja tehty tällä kertaa Schärin Mix C -jauhoseoksesta
alla olevalla ohjeella. Ohje mukailee käytännössä sitä "kaikkea saman
verran" -kakkupohjaa, mutta tässä se vielä deseiksi muunnettuna, jolloin
ohje on helpommin ymmärrettävissä aloittelijoillekin. Ohjeessa mukana oleva
pieni leivinjauhemäärä takaa kakun kohoamisen.
Gluteeniton kakkupohja:
4
kananmunaa
2
dl sokeria
½
tl leivinjauhetta
voita/margariinia
ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen.
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on
sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan,
jonka pohjalle on asetettu leivinpaperia. Paista 175 asteessa noin 45
minuuttia, kokeile kakun kypsyys tikulla. Ohje on sopiva pieneen,
vetoisuudeltaan noin 1,2 - 1,5 litran kakkuvuokaan.
Kakkupohja Schärin Mix C -jauhoseoksesta |
Upea koristelu! HIenosti on kerma pursotettu, ei mitään vikaa.
VastaaPoistaKiitos :) Vähän liian kovaksi meni kerma, niin pursotuksessa on pientä rakeisuutta, joka omaa silmää häiritsee.
PoistaKaunis ja kesäinen koristelu kakussa. Olet mestari!
VastaaPoistaKiitos :) Tämmöiset ihan peruskermakakut onnistuvat kyllä, niitä on tullut harjoiteltua. Sokerimassalla ja marsipaanilla päällystäminen onkin sitten ihan vierasta ainakin vielä :)
PoistaHei! Mikä pursotus? Onko nuo erillisiä kiehkuroita vai samaa pötköä?
VastaaPoista