keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Voipullat




Punaista ja makeaa -blogista löysin ohjeen voipullille ja sovelsin ohjeen gluteenittomaksi. Hyviä pullia tuli, suosittelen. Nämä olisivat erinomaisia myös laskiaispulliksi täytettynä. Ovat hieman monimutkaisempia tehdä kuin ns. peruspulla, mutta todella herkullisen makuisia ja mukavaa vaihtelua pullavalikoimaan.

Pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Voipullan kuori:
1/3 edellisen ohjeen mukaan tehtyä pullataikinaa
150 g pehmeää voita
1 dl Semperin hienoa jauhoseosta
ripaus soodaa
½ tl kaardemummaa

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.

Ota 1/3 taikinasta eroon ja vaivaa sen joukkoon pehmeä voi, jauho, sooda ja kaardemumma.

Leivo pullataikinasta pyöreitä pikkupullia  (älä kohota taikinaa ennen leipomista). Kaulitse kuoritaikina jauhotetulla pöydällä ja jaa taikinapyörällä yhtä moneen osaan kuin pikkupullia on. Pyöräytä kuori jokaisen pikkupullan ympärille tiivisti, taputa pinta sileäksi ja jätä saumakohta pullan alapuolelle. Kohota pullia 30 minuuttia ja voitele kananmunalla (anna pinnan kuivahtaa hetki, jotta se repeilee uunissa). Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Alla vielä kuva, jossa näkyy pullataikinasta tehty pulla ja kuoritaikinan pala. Kuoren reunat nostetaan tuohon pullan päälle ja pulla käännetään oikeinpäin niin, että saumat jäävät pullan alle.



3 kommenttia:

  1. kokeilin ja oikein hyviä tuli. kiitos

    VastaaPoista
  2. Teki mieli hyvää pullaa,leivoin näitä ovat todella hyviä.Kiva viedä vaikka kylään mennessä, maistuu kaikille. Samalla tein hapanleipää. Juuren sai kuopion elonkorjuujuhlilta,niin ei tarvinnu ruveta tekemään itse juurta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hyvä, että gluteenitontakin juurta saa jo ostettua! Näissä pullissa on mukava voin maku tuossa kuoressa, vähän erilaista kuin perus pikkupullat.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...