sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Voileipäkakku porosta


Voileipäkakut ovat perinteinen juhlapöytien suolainen herkku. Variaatioita näistä voi tehdä niin paljon kuin mielikuvitus vain antaa periksi  ja koristelussa mahdollisuudet ovat yhtä laajat kuin täytekakuissakin. Tämän porotäytteisen kakun reseptin olen alunperin tehnyt Schärille. Ohjeessa olevia pakasteleipiä myydään ainakin Prismoissa ja Citymarketeissa.


Ohje:
 
 kostutukseen 2 dl  gluteenitonta lihalientä

Täyte:
 2 dl majoneesia 
200 g yrttituorejuustoa 
150 g kylmäsavupororouhetta 
½ punainen paprika hienonnettuna
  1 dl silputtua persiljaa

 Kuorrutus:
      200 g maustatonta tuorejuustoa
  ½ dl majoneesia
                                                         
Koristeluun juustoraastetta, persiljaa, kylmäsavuporo-leikkeleitä, kurkkua ja paprikaa


Sulata leivät huoneenlämmössä ja poista viipaleista kuoret. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen leipävuoka tuorekelmulla ja asettele kerros leipäviipaleita vuoan pohjalle. Kostuta vuoassa olevat leivät lihaliemellä ja levitä päälle täytettä. Laita täytteen päälle kerros toista leipälaatua ja kostuta. Jatka kakun kasaamista kunnes vuoassa on 4 kerrosta leipää ja 3 kerrosta täytettä. Kostuta päällimmäiseksi jäävää leipäkerrosta hyvin maltillisesti, sillä siitä tulee kakun pohja. Laita kakun päälle vielä kelmua ja anna sen hyytyä ja maustua jääkaapissa noin 1-1½ tuntia. Sekoita kuorrutukseen tuleva majoneesi ja tuorejuusto keskenään sileäksi massaksi (käytä tarvittaessa sähkövatkainta). Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Päällystä kakku tuorejuustoseoksella ja koristele päällys porolla, persiljalla, kurkulla ja paprikalla. Painele juustoraastetta kakun reunoille.

2 kommenttia:

  1. Moi! Kuulostaa hyvältä! Kuinka monelle tästä riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee noin 8 palasta hieman koosta riippuen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...