torstai 9. huhtikuuta 2015

Maalaisvuoka

Semperin Lantbrödsmixistä (eli Maalaisleipä-jauhoseoksesta) saa melkoisen muhkean vuokaleivän. Lisäsin joukkoon teff-jauhoa tuomaan tummuutta ja karkeutta. Taikina on melko suuri, joten vuokana kannattaa käyttää vetoisuudeltaan vähintään 1,5 litran vuokaa. Leivän kohoamista kannattaa seurata, sillä ainakin itselläni leipä kohosi todella reilusti (oli uuniin laitettaessa korkeampi kuin vuoan reunat).

Ohje:

6 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1½ dl teff-jauhoa

Liuota hiiva veteen ja lisää joukkoon psyllium hyvin sekoittaen. Anna psylliumin turvota noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon vuoka ja oliiviöljy. Lisää jauhot pienissä erissä koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa lopuksi joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Rasvaa leipävuoka ja taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Anna kohota 30 minuutin ajan ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Itselläni on elämässä se vaihe, kun tutkitaan onko kelikia. Tehtiin eka verikoe testi ja tuloksen ensi viikolla. =) Ollut Gluteenittomalla pahojen oireiden takia ym ja testannut muutamia ohjeitasi. Tykkään todella paljon leipien ohjeistasi =). Tässä blogini =)
    http://enkeli9.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Pahoittelut, että kommenttisi on jäänyt vaille vastausta. Se oli jäänyt kommenttilistassa muiden väliin jotenkin niin etten huomannut. Saitko diagnoosin? :) Mukava kuulla, että ohjeet ovat olleet mieluisia. Käynkin tutustumassa blogiisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...