perjantai 27. maaliskuuta 2015

Mango-rahkakakku




Innostuin kokeilemaan steviaa kakun makeuttamisessa ja tykästyin. Stevialla tästä kakusta sai suht kevyen verrattuna siihen mitä tällaiset kakut yleensä ovat, kun täytteeseen tuli vielä tuorejuuston sijasta rasvatonta maitorahkaa. Mangososeena käytin Bonnen 100% mangososetta, joka myydään juuri sopivan kokoisessa 5 dl pakkauksessa. Keltaisen värinsä ansiosta tämä käy erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään. Ohjeen olen alunperin kehittänyt Schärille.

HUOM. Steviatuotteita on nesteenä ja jauheena. Ohjeessa käytetty stevia on jauhetta, joka on 2 kertaa niin makeaa kuin sokeri. Mikäli käytät steviaa, jonka makeus suhteessa sokeriin on eri, lisää makeuttajaa pienissä erissä ja maistele välillä, että saat sopivan makeuden.


Pohja:
75g voita

Täyte:
3 dl mangososetta
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl steviaa
0,5 dl kuumaa vettä
7 liivatelehteä

 Kiille:
2dl mangososetta
1 rkl steviaa
0,5 dl kuumaa vettä
3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi alle) ja laita kylmään. Laita 7 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa täytteen kerma ja sekoita joukkoon rahka, stevia ja mangosose. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä noin 3 tunnin ajan kylmässä. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatteet (3kpl) likoamaan kylmään veteen. Sekoita stevia mangososeen joukkoon. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Kaada kiille lusikan kautta kakun pinnalle, levitä tarvittaessa. Jähmetä kylmässä vielä noin tunti. Koristele esim. Kermalla ja suklaalla.

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku,itse tykkään käyttää rahkaa kakuissa. Tämä täytyy tehdä pääsiäiseksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahka toimi kyllä kakussa ihan siinä missä tuorejuustokin ja samalla kakku kevenee mukavasti. Stevia oli itselleni ihan uusi tuttavuus, mutta käytän varmasti toistekin tämän tyylisissä leivonnaisissa.

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan tuon teit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tehty aika isoon irtopohjavuokaan, olisikohan noin 28cm halkaisijaltaan.

      Poista
  3. Kiitos hyvästä reseptistä! Tein muutoin ohjeesi mukaan, mutta stevian korvasin tavallisella sokerilla ja pohjana oli Semperin digestivehä, kun en kaupasta löytänyt noita reseptissäsi mainittuja. Herkullista kakkua tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, mukava kuulla että ohje on ollut mieluisa. Tykästyttiin tähän itsekin ja tehdään kyllä toistekin :)

      Poista
  4. Mahtava ohje keliaakikoille. Tein ensin koekakun tismalleen tuolla ohjeella, sitten tein veljelleni kihlajaiskakun, johon vaihdoin Bonnen päärynäsoseen ja makeutin sokerilla. Värjäsin vaahdon vaaleanvihreäksi ja kiilteen tummanvihreäksi ja koristeeksi kermavaahtoa ja erivärisiä sokerikukkia. Harmi, ettei tähän saa liitettyä kuvaa... :) Kyllä maistui ja oli todella raikas ja kevyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella hyvälle tuo variaatio! Kuvan voi käydä laittamassa blogin fb-sivuille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...