lauantai 8. marraskuuta 2014

Kinkku-juustokierteet



Kaupoista löytyy nykyään varsin käyttökelpoisia gluteenittomia valmistaikinoita. Schär Millefoglie on oma suosikkini silloin kun ei ole aikaa tehdä  taikinaa itse. Taikina on sopivan neutraali niin makeaan kuin suolaiseenkin leivonnaiseen. 

Ohje:
1½ dl juustoraastetta
1½ dl kinkkusuikaleita
1 tl paprikajauhetta
1 kananmuna

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se auki. Levitä juustoraaste ja kinkkusuikaleet tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle, ripottele pinnalle paprikajauhe. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi, kostuta hieman taikinan reunaa, että se tarttuu kunnolla kiinni. Leikkaa rulla samankokoisiksi palasiksi. Asettele kierteet leivinpaperoidulle pellille. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja voitele kierteet kananmunalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. leipomisvimma iski enkä päässyt koneelle niin muistista tein näitä. taikinan voitelin sweet chili-kastikkeella, jätin paprikan ja munan pois ja hyviä tuli niinkin, helppoja, nopeita, maistuu kaikille! kiitos taas vinkistä :)
    -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sweet chili on antanut varmasti tosi hyvin makua! Pitäisikin kokeilla joku kerta sen kanssa.

      Poista
  2. Hei, googlasin gluteenitonta leivontaa ja päädyin blogiisi. Ollaan koitettu välttää kaikkea vehnää, kun isäntä saa siitä ihottumaa. en ole ennen ajatellutkaan että pakkasesta saa valmiita gluteenittomia taikinoita. Tätä ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla, sillä kinkkukierteet ollut yhdet hänen lemppareista. Toivottavasti taikinaa löydän kaupasta. Kiitos ohjeesta :) mukavaa kevättä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kiva, että täältä löytyi uutta tietoa tuotteidenkin suhteen. Tätä kyseistä taikinaa saa aika yleisesti ja ainakin isoista marketeista pitäisi löytyä ihan ympäri Suomen. Monista normaalikokoisista S-marketeistakin löytyy. Onko miehelläsi tutkittu ihokeliakia? Keliakiasta on olemassa myös muoto, jossa gluteeni aiheuttaa oireita iholle. Ihokeliakia voidaan tutkia ihosta otettavalla koepalalla.

      Poista
  3. Moi! Minä olen etsinyt synttäritarjottavia gluteenittomana ja tänne sivulle eksyin. Aloin vain miettimään, kärsiikö näitä tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, miten taikina säilyy? Vai onko turvallisempaa pyöräyttää rullat valmiiksi samana aamuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä voi tehdä edellisenä iltanakin valmiiksi ja sitten tarjolle laitettaessa vain lämmittää. Mutta nämä on kyllä todella nopeita tehdä vaikka synttäriaamunakin, kun taikinanhan voi ottaa jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana.

      Poista
  4. Montako hyrrää paketista saa tehtyä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...