sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Lakkatiramisu




Tiramisu on perusversionakin herkullinen ja helppo jälkiruoka, mutta jos sen joukkoon lisää vielä Suomen soiden aarteita, eli lakkoja, siitä tulee suorastaan juhlava. Lakkoja käytettäessä kannattaa tiramisun pinnalle tavallisesti siivilöitävä kaakaojauhe jättää pois. Tiramisun kostukkeena käytettävä alkoholi vaihtelee eri resepteissä, osassa käytetään marsalaa, osassa amarettoa. Päädyin kuitenkin brandyyn, kun sitä sattui viime joulun kakkuprojektien jäljiltä olemaan sopivasti keittiön kaapissa.

Ohje:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
250 g (1prk) Mascarponea
1 ½ dl vahvaa kylmää kahvia
2 rkl brandya tai konjakkia
4 dl lakkoja

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun sen väri on vaaleahko. Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon. Pese ja kuivaa tässä välissä vispilät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (niin, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa kulhosta). Nostele valkuaisvaahto varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, sillä liika sekoittaminen saa vaahdon lässähtämään. Sekoita kahvi ja brandy. Kasta keksit seokseen ja lado matalan vuoan pohjalle. Kaada loppu neste keksien päälle (keksit imevät nesteen paremmin, kun ne on ensin kastettu). Levitä lakoista 3 dl keksien päälle ja kaada kananmuna-mascarpone seos niiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita tiramisu kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele lopuilla lakoilla ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tehdä lakkatiramisu, näyttää raikkaalta :) Blogisi uusittu ulkoasu on herkullisen näköinen ;) Tosi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakat kävi tiramisun muiden makujen kanssa tosi hyvin yhteen ja niin käy varmasti monet muutkin marjat. Kiva, että tykkäät uudesta ulkoasusta, se on ollut pitkään pohdinnan alla ja tänään sain itseäni niskasta kiinni. Muutin sitä kyllä vielä vähän selkeämmäksi kommenttisi jälkeen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...