Berliininmunkeille luontainen jatkumo on kermamunkit.
Nämä tehdään muuten ihan samalla tavalla kuin berliininmunkitkin, mutta
taikinasta muotoillaan pallon sijasta pötkö, jonka sisään ei paiston jälkeen
pursoteta hilloa. Kun munkki on jäähtynyt, se kastetaan pomadaan ja pomadan
jähmettymisen jälkeen munkki voidaan halkaista ja sisälle pursotetaan hilloa ja
kermavaahtoa.
Ohjeen pomadan valmistamiseen ja munkkien tekoon löydät
täältä: Gluteenittomat berliininmunkit pomadalla
Vinkki: Mikäli pomadan keittäminen tuntuu liian
työläälle, sitä voi Ullanunelma verkkokaupasta tilata valmiina jauheena: Pomadajauhe- Punainen 250g
Kiitos. Pomadan arvoitus ratkesi vuosikymmenien jälkeen! Isoäitini puhui usein Pomadasta, enkä tullut koskaan kysyneeksi, että mitä se oikein on. Isoäitini oli töissä Fazerin leipomossa ;)
VastaaPoistaPomadaa on ollut ilmeisesti leipomoiden käytössä sitten jo useita kymmeniä vuosia. Tiedätkö ovatko aikoinaan tehneet sitä itse?
Poista