torstai 25. syyskuuta 2014

Kermamunkit


Berliininmunkeille luontainen jatkumo on kermamunkit. Nämä tehdään muuten ihan samalla tavalla kuin berliininmunkitkin, mutta taikinasta muotoillaan pallon sijasta pötkö, jonka sisään ei paiston jälkeen pursoteta hilloa. Kun munkki on jäähtynyt, se kastetaan pomadaan ja pomadan jähmettymisen jälkeen munkki voidaan halkaista ja sisälle pursotetaan hilloa ja kermavaahtoa. 

Ohjeen pomadan valmistamiseen ja munkkien tekoon löydät täältä: Gluteenittomat berliininmunkit pomadalla

Vinkki: Mikäli pomadan keittäminen tuntuu liian työläälle, sitä voi Ullanunelma verkkokaupasta tilata valmiina jauheena: Pomadajauhe- Punainen 250g

Aika pehmoinen munkki!

2 kommenttia:

  1. Kiitos. Pomadan arvoitus ratkesi vuosikymmenien jälkeen! Isoäitini puhui usein Pomadasta, enkä tullut koskaan kysyneeksi, että mitä se oikein on. Isoäitini oli töissä Fazerin leipomossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pomadaa on ollut ilmeisesti leipomoiden käytössä sitten jo useita kymmeniä vuosia. Tiedätkö ovatko aikoinaan tehneet sitä itse?

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...