torstai 21. elokuuta 2014

Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku




Perinteisesti ahvenanmaan pannukakku tehdään mannapuurosta. Gluteenittomaan versioon voi kuitenkin käyttää myös riisipuuroa tai vaihtoehtoisesti karkeista riisijauhoista valmistettua gluteenitonta riisi-mannapuuroa.  Huom. Jos käytät pieniä kananmunia, kannattaa niitä laittaa 4.

Ohje:
3 dl valmista riisipuuroa
5 dl maitoa
½ dl juoksevaa rasvaa (voisulaa, margariinia)
 1½ tl suolaa
3 isoa kananmunaa 

Sekoita maito ja puuro, lisää joukkoon rasva sekä suola. Lisää jauhot koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan viimeisenä kananmunat. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut pinnalleen hyvän ruskean värin.





10 kommenttia:

  1. Näyttääpä todella hyvältä! Pannari on niin parasta kun se on riittävän paksua! :) Olen kokeillut monia gluteenittomia leipä-reseptejä, mutta sellaista mehevää ja hyvää ohjetta ei ole vielä tullut eteen. Kokeilin vasta erästä leipäjauho-seosta josta tuli aivan parhaita reikäleipiä! :) Mutta olisi kiva tehdä ihan normi jauhoista eikä valmisjauhoseoksista, jotka tuppaa olemaan tosi kalliita :/ Olisiko sinulla hyvää, omasta mielestäsi parasta gluteenittoman leivän ohjetta? Saa olla sämpylöitä tai reikäleipää! Entä oletko tehnyt maittavaa glut. limppua? Haluaisin myös sitä tehdä itse! :) Kiitos jos tarjoat vinkkejä ja ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kokeilen tehdä gluteenitonta
      banaanileipää - löysin reseptin kun hain gluteeniton banaanikakun ohjetta.

      Poista
  2. Leivistä en osaa mitään yhtä suosikkiohjetta nimetä, eri ohjeissa on omat hyvät puolensa. Kaikki leipäohjeeni löytyvät tuolta leivät ja sämpylät -osiosta. Sämpylöistä oma suosikki on porkkanasämpylät, sitten pidän erityisesti hapanreikäleivästä ja saaristolaisleivästä. Vaaleista leivistä myös nuo kauraleivät ovat tosi hyviä. Tarkoitatko limpulla sellaista pyöreää piimälimppua tms? Olen kyllä testaillut senkin tyylistä leipää, mutta niin hyvää ohjetta en vielä ole saanut aikaan, että olisin halunnut julkaista. Rohkeasti vain kokeilemaan itsekin erilaisia sekoituksia leipiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksestasi! :) Juu tarkoitan piimälimppua, sekä sellaista perinteistä tummaa limppua. Täytyypä kokeilla nuita ohjeita ja olisi mahtavaa kokeilla tehdä oma leipä ohje! :)

      Poista
    2. Piimälimpullekin olisi tarkoitus saada aikaiseksi toimiva ohje, kunhan aikataulut vain antavat periksi :) Kokeile vain rohkeasti omia jauhosekoituksia, kun vain muistaa käyttää psylliumia ja vaivata taikinaa oikein reippaasti (mielellään koneella), niin lopputulos on yleensä ihan hyvä. Jauhojen määrä vaihtelee usein hieman ihan käytettävistä jauhoista riippuen. Jos käyttää tattaria, hirssiä tms, kannattaa joukkoon laittaa myös jotain tärkkelyspitoista, sen olen huomannut omista kokeiluistani.

      Poista
  3. Oij, mikä onni tämä sinun sivusto mulle onkaan! :) Vasta diagnosoitu IBS ja tod.näk. gluteeniyliherkkyys, ja kun gluteenin lisäksi on kielletty monta muuta ruoka-ainetta, niin aloin olla ihan helisemässä. Nyt se gluteeniton ruokavalio alkaa kuitenkin näyttää lupaavammalta (innokas leipuri täällä, hoi), joten ehkä selviän muidenkin luopumisten kanssa. :) Nimim. laktoositon-gluteeniton-vähäsokerinen-ja aika monia muitakin -TON

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteeniton ja laktoositon osasto hoituu kyllä näillä ohjeilla, vähäsokerinen ehkä vähän siinä ja siinä :D Mutta mukava kuulla, että olet löytänyt ohjeideni pariin ja toivottavasti näistä on iloa ja hyötyä.

      Poista
    2. Tämä ohje ainakin oli sokeriton, ja niinkuin tänään kokeilun jälkeen totesin, myös todella maukas. :) Ja onneksi monen reseptin sokerimäärää voi säätää itselle sopiviin määriin. Varmasti on hyötyä jatkossa, seuraavaksi kokeilen varmaankin leipoa jotakin leivistäsi. :)

      Poista
    3. Mukava kuulla, että olet tykännyt :)

      Poista
  4. Ahvenanmaan pannukakun omaleimaisuuteen kuuluu myös kardemumma, ohjeeseen kannattaa lisätä 1/2 tl kardemummaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...