Vuohelan
herkku lähetti Farinan jauhoseoksia minulle testattavaksi jo alkukesästä. Kesä
on ollut kuitenkin suht kiireinen ja aivan suunnitelemallani tahdilla en ole
jauhoja ennättänyt testailemaan, mutta nyt syksyn pimetessä alkaa taas aikaakin
löytyä paremmin. Monta ideaa on mielessä ohjeista, joissa näitä jauhoja voisi
testata ja ehkäpä jokunen reseptitoivekin toteutetaan näitä jauhoja hyödyntäen.
Testit jatkuivat kuitenkin nyt vielä lettujauhoseoksen parissa, aiemmin tein
tästä jauhosta pannaria.
Tämä jauho saa kyllä minulta täydet pisteet! Pannarissa toimii, vohveleissa
toimii.. vielä pitää varmaan testata ne itse letutkin viimeisestä paketin
puolikkaasta, mutta varmasti toimii niissäkin, näiden kokeilujen jälkeen en
epäile yhtään. Tein kaksi erilaista vohvelitaikinaa, toisen maitoon ja toisen vichyyn.
Myös rasvan ja käytetyn nesteen määrä hieman vaihteli. Vichy toi mukavaa
rapeutta vohveleihin ja mikäli rasvana käyttää margariinia tai öljyä, saa
tuolla vichyllä tehtyä maistuvat maidottomat vohvelit. Vohvelit, joissa
nesteenä oli maito, ottivat väriä pintaansa reippaammin. Vichyllä tehdyt olivat
selkeästi rapeampia, mutta rapeutta löytyi kyllä myös maitoisista versioista.
Vohvelit
maitoon:
5
dl maitoa
1
pss (½ pkt) Farinan
lettujauhoseosta
½
dl juoksevaa rasvaa (sulatettua voita tai margariinia, öljyä)
1
kananmuna
½
tl leivinjauhetta
Vatkaa
jauhoseos, johon sekoitettu leivinjauhe maitoon. Lisää joukkoon rasva ja
viimeisenä kananmuna. Jätä taikina turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi, saa
turvota mielellään vaikka parikin tuntia. Paista vohveliraudalla (rasvaa rautaa
tarvittaessa voilla tai muulla paistamiseen soveltuvalla rasvalla).
Vohvelit
vichyyn:
4
dl vichyä
1
pss (½ pkt) Farinan
lettujauhoseosta
1
dl juoksevaa rasvaa (sulatettua voita tai margariinia, öljyä)
1
kananmuna
½
tl leivinjauhetta
Vatkaa
jauhoseos, johon sekoitettu leivinjauhe vichyyn. Lisää joukkoon rasva ja
viimeisenä kananmuna. Jätä taikina turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi, saa
turvota mielellään vaikka parikin tuntia. Paista vohveliraudalla (rasvaa rautaa
tarvittaessa voilla tai muulla paistamiseen soveltuvalla rasvalla).
Hyvin toimii, monen vuoden kokemuksella. Namnam muurikalla :)
VastaaPoista:) Taidan testata letut kananmunattomana tuolla.
Poista