lauantai 9. elokuuta 2014

Vohvelit Farinan lettujauhoseoksestaVuohelan herkku lähetti Farinan jauhoseoksia minulle testattavaksi jo alkukesästä. Kesä on ollut kuitenkin suht kiireinen ja aivan suunnitelemallani tahdilla en ole jauhoja ennättänyt testailemaan, mutta nyt syksyn pimetessä alkaa taas aikaakin löytyä paremmin. Monta ideaa on mielessä ohjeista, joissa näitä jauhoja voisi testata ja ehkäpä jokunen reseptitoivekin toteutetaan näitä jauhoja hyödyntäen. Testit jatkuivat kuitenkin nyt vielä lettujauhoseoksen parissa, aiemmin tein tästä jauhosta pannaria. Tämä jauho saa kyllä minulta täydet pisteet! Pannarissa toimii, vohveleissa toimii.. vielä pitää varmaan testata ne itse letutkin viimeisestä paketin puolikkaasta, mutta varmasti toimii niissäkin, näiden kokeilujen jälkeen en epäile yhtään. Tein kaksi erilaista vohvelitaikinaa, toisen maitoon ja toisen vichyyn. Myös rasvan ja käytetyn nesteen määrä hieman vaihteli. Vichy toi mukavaa rapeutta vohveleihin ja mikäli rasvana käyttää margariinia tai öljyä, saa tuolla vichyllä tehtyä maistuvat maidottomat vohvelit. Vohvelit, joissa nesteenä oli maito, ottivat väriä pintaansa reippaammin. Vichyllä tehdyt olivat selkeästi rapeampia, mutta rapeutta löytyi kyllä myös maitoisista versioista.

Vohvelit maitoon: 
5 dl maitoa
1 pss (½ pkt) Farinan lettujauhoseosta
½ dl juoksevaa rasvaa (sulatettua voita tai margariinia, öljyä)
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa jauhoseos, johon sekoitettu leivinjauhe maitoon. Lisää joukkoon rasva ja viimeisenä kananmuna. Jätä taikina turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi, saa turvota mielellään vaikka parikin tuntia. Paista vohveliraudalla (rasvaa rautaa tarvittaessa voilla tai muulla paistamiseen soveltuvalla rasvalla).Vohvelit vichyyn:
4 dl vichyä
1 pss (½ pkt) Farinan lettujauhoseosta
1 dl juoksevaa rasvaa (sulatettua voita tai margariinia, öljyä)
1 kananmuna
 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa jauhoseos, johon sekoitettu leivinjauhe vichyyn. Lisää joukkoon rasva ja viimeisenä kananmuna. Jätä taikina turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi, saa turvota mielellään vaikka parikin tuntia. Paista vohveliraudalla (rasvaa rautaa tarvittaessa voilla tai muulla paistamiseen soveltuvalla rasvalla).


2 kommenttia:

  1. Hyvin toimii, monen vuoden kokemuksella. Namnam muurikalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Taidan testata letut kananmunattomana tuolla.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...