perjantai 6. joulukuuta 2013

Kaneliässiä


Viime viikkojen vapaapäivät ovat kuluneet myyjäisiin gluteenittomia herkkuja leipoessa. Raakapakasteeksi olen tehnyt torttuja, pasteijoita ja riisipiirakoita odottamaan paistoa. Tänään työn alla olivat kaneliässät. Aikoihin en ole näitä leiponut, mutta nyt palautui taas mieleen miten hyviä nämä ovat. Ohje on alunperin isomummoni keittokirjasta jostain 1900-luvun alkupuolelta ja sain sen itse omalta mummoltani. Neljän sukupolven verran siis on meillä jo leivottu ässiä tällä ohjeella. Itse olen vain muuttanut ohjeen vehnäjauhon Semperin Fin mix:iin, mitään muita kikkailuja tämä ohje ei vaatinut. Ja silti voin rehellisesti sanoa, että nämä ovat parhaita gluteenittomia ässiä, mitä olen koskaan syönyt, eikä näitä syödessä tarvitse murukaukaloa. Taikinan taika lienee noissa kananmunissa, joita käytetään enemmän kuin yleensä. Suosittelen kokeilemaan! Ohje näihin löytyy jo entuudestaan blogistani täältä.

4 kommenttia:

 1. Nuo menevät kyllä kokeiluun ensi tilassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, nämä on hyviä ja helppoja :)

   Poista
 2. Tein näitä isälleni ja miehelleni kun eivät voi vehnää syödä, hävettää myöntää että suurin osa meni kuitenkin omaan suuhun:D Hyvä ohje, teen varmasti toiste!

  Sipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei kyllä gluteenittomuutta huomaa. Meillä on moniin juhliin tehty ässät kaikille gluteenittomina, eikä kukaan ole huomannut mitään :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...