sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Gluteeniton liha-perunakukko


Vaikka savolainen olenkin, niin kalakukot olen jättänyt vielä rauhaan. Viime viikkoina olen opetellut kuitenkin tekemään kukkoja lanttu- ja perunatäytteellä. Muikuista en erityisemmin välitä, joten nämä ovat olleet sellainen pehmeä laskeutuminen kukkojen maailmaan. Ehkä ahvenkukkoa voisi kokeilla jossain vaiheessa. Alla kuitenkin ohjetta kukon kuoritaikinaan ja liha-perunatäytteeseen. Ohjeesta tulee  yksi noin 700g painoinen kukko. Vaihekuvat jäivät valitettavasti ottamatta, kun kädet olivat sen verran ainesten tahraamat, etten kameraan viitsinyt käsitellä.

Ohje:

2 dl vettä
½ rkl psylliumia
½ tl suolaa
50 g tummaa Jytte-jauhoa
n. 150-200 g tattarijauhoa
1 tl ruokaöljyä

n. 150 g sian kylkisiivuja
n. 200 g perunaa viipaloituna
suolaa ja mustapippuria

Sekoita psyllium ja suola veteen, anna turvota muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon Jytte-jauhot ja ruokaöljy. Lisää tattarijauhoa koko ajan vaivaten, kunnes taikina tuntuu sen verran napakalle, että sitä voi kaulita. Jätä pieni osa taikinasta sivuun mahdolliseksi paikka-aineeksi, mikäli kukko alkaa paiston aikana vuotamaan.

Kaulitse taikina hyvin jauhotetulla pöydällä soikioksi. Lado perunaviipaleita ja sianlihaa vuorotellen soikion keskelle (kerros lihaa, kerros perunaa) ja ripottele joka kerrokseen suolaa ja joihinkin kerroksiin ripaus rouhittua pippuria. Nosta reunat täytteen päälle ja kiinnitä saumat vettä apuna käyttäen. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, jotta kukko ei uunissa alkaisi repeillä ja vuotaa. Nosta kukko varovaisesti leivinpaperoidulle pellille ja paista 250 asteessa tunti. Mikäli kukko alkaa paiston aikana vuotamaan, ota se uunista ja tee sivuun otetusta taikinasta paikka ja jatka paistamista. Tunnin paistamisen jälkeen voitele kukon pinta voilla, kääri se ensin leivinpaperiin ja sen jälkeen folioon ja hauduta 150 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia.

7 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Nerokasta kehitellä tuosta gluteeniton ohje! :D

    VastaaPoista
  2. Itsellä kans tarkoitus joskus kokeilla kukkoa tehä :) Ohjeet kuvineen päivineen on mutta joku rauhaisa viikonloppu pitäisi vielä löytää :D

    VastaaPoista
  3. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tosi hyvää on kukko gluteenittomanakin :)

    VastaaPoista
  4. Hei Suviih!
    Mustikkakukko, eli rättänä pitäisi saada aikaa gluteenittomana. Olisiko hyviä vinkkejä tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Joskus vuosia sitten olen tehnyt pari kertaa, mutta ohje on hukassa... yritän vielä kaivella. Tattari + Semper Fin mix yhdistelmää epäilisin kuitenkin käyttäneeni jauhoina. Voit tehdä periaatteessa ihan normaalin ohjeen mukaisesti, mutta lisää jauhot vähän tunnustellen, sillä jauhomäärä tuon tattarin kanssa voi olla hieman eri. Myös ksantaania tai psylliumia voi hieman jauhojen joukkoon lisätä, niin taikinasta tulee helpommin käsiteltävää.

      Poista
    2. Kiitos, ja eikun kokeilemaan:)

      Poista
  5. “House” means the cardroom operator and all workers of the cardroom operator. “Dominoes” means a game of dominoes usually performed with a set of 28 flat rectangular blocks, known as “bones,” which are marked on one facet and divided into two equal elements, with zero to six dots, known as “pips,” in each part. The time period additionally contains larger sets of blocks that comprise a correspondingly larger variety of pips. A debt created or owed as a consequence of any penny-ante game just isn't legally enforceable. A individual could in a roundabout way or not directly cost admission or another fee for 토토사이트 participation within the game.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...