lauantai 11. toukokuuta 2013

Täytekakku lakka-valkosuklaatäytteellä



Kakkupohjana 8 munan gluteeniton kakkupohja, täytteenä seos lakasta, valkosuklaasta, kermasta ja mascarponesta.. Ohjetta täytteeseen alla. Suklaakiekurat kakun päällä ovat sulatettua tummaa suklaata, johon lisäsin kermaa, ettei kovetu liian kovaksi.

Lakka-valkosuklaatäyte:

2 dl kermaa
250 g mascarponea
500 g lakkoja
250 g valkosuklaata
2 dl sokeria
4 ½ liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon mascarpone. Aja lakat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja sekoita joukkoon sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää kermaseoksen joukkoon. Lisää seokseen myös lakkasose. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Täytteestä riittää yhteen 8-10 kananmunan täytekakkuun.

Kokosin itse kakun samaan vuokaan, jossa paistoin kakkupohjankin. Vuorasin vuoan kelmulla ja kasasin kakun ylösalaisin. Kakku sai hyytyä jääkaapissa yön yli ja aamulla kumoamisen jälkeen se näytti tälle: 


10 kommenttia:

  1. Ompas upea kakku ja miten upeat pursotukset! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä täytettä pitää kyllä kokeilla, kun lakkoja taas saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tyhjentelin tähän pakastimesta viime kesäisiä lakkoja :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kyllä on :) Blogissani on tunnustus sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Hei ihana kakku mutta lakkani ovat loppu :( Mitkä muut marjat sopisivat tähän? Tuore mansikkasurvos?

    VastaaPoista
  5. Muilla marjoilla en itse ole tehnyt, mutta maun puolesta menisivät varmasti ainakin mustikat ja ehkä jokin kirpeämpikin marja. Mansikoilla tehdessä kannattaa ehkä sokeria laittaa vähemmän ja maistella täytettä sokeria lisätessä, ettei tule liian makea.

    VastaaPoista
  6. voisko lakat+sokerin korvata lakkahillolla???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo on huomattavasti kiinteämpää kuin lakkasurvos, joten liivatteen määrää saattaa joutua muuttamaan, mikäli käyttää hilloa. En ole kokeillut itse, joten tarkempaa ohjetta en tähän pysty antamaan.

      Poista
  7. Todella herkullisen näköinen kakku! :)

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan :)
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...