maanantai 24. joulukuuta 2012

Gluteeniton hedelmäkakku

Hedelmäkakkua ei ole aiemmin tullut tehtyä. Usein olen törmännyt sellaisiin vähän kuivahkoihin hedelmäkakkuihin, mutta omastani halusin pehmeän ja maukkaan, joten sovelsin toisen kakun ohjeesta hedelmäkakun. Tätä teen kyllä toistekin, tuli todella hyvänmakuinen kakku ja makua oli sopivasti.
Ohje:
125 g voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 kananmunaa 
2 dl sokeria
250 g (1prk) kermaviiliä
1 rasia kakkutäytehedelmiä
(kirsikoita/rusinoita mikäli tahtoo)
voita ja gluteenitonta korppujauhoa vuoan jauhottamiseen.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kermaviili ja rasva. Sekoita kuivat aineet ja hedelmät taikinan joukkoon. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti, kokeile kakun kypsyys tikulla.
Hedelmät voi lisätä kakkuun myös kerroksittain, jolloin ne eivät painu niin herkästi vuoan pohjalle. Eli ensin hieman taikinaa vuokaan, sitten hedelmiä, taas taikinaa ja hedelmiä... viimeiseksi kerrokseksi taikinaa.  

9 kommenttia:

  1. Moikka,

    Ihana blogi sulla, kiitos että viitsit nähdä vaivaa! Moni saa varmasti apua ja vinkkjä täältä :) Hei onko sulla mitän kivaa reseptiä maissileipään? Muistan omilta vehnänsyöntiajoiltani, kun lähikaupassamme leivottiin leipää ja heidän maissileipänsä oli maailman ihaninta, saatoin syödä koko leivän kerralla! Toivoisin, että voisin tehdä jotain saman tapaista gluteenittomasti. Pystytkö auttamaan?

    Ja oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissileipää en ole koskaan kokeillut tehdä, mutta pitääpä katsoa jos saisi jostakin vehnäjauho-ohjeesta sovellettua gluteenittoman :)

      Poista
  2. Kiitokset hienosta reseptistä! Hedelmäkakkua en kyllä tehnyt kun ei ollut mutta laitoin rouhittua suklaata. Nestettä jouduin lisäämään n.desin. Tosi komea ja maukas kakku tuli, äitini oli mielissään yllätyksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on hyvää tullut myös suklaarouheella, pitääpä laittaa itsellekin korvan taakse tämä muunnos.

      Poista
  3. Kauankohan tuo kakku säilyy, edellyttäen tietty etteivät kotijoukot popsi sitä heti... esim. jos säilytän jääkaapissa? Taidan tänä jouluna kokeilla reseptiäsi, vaikuttaa ihanalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse yleensä pakastan kakut tuoreeltaan, mutta kyllä tämä sellaisen viikon ainakin säilyy ihan hyvin, kunhan muistaa suojata, ettei pääse kuivamaan. Tarkemmin en valitettavasti osaa sanoa kun en ole testannut :) Hedelmäkakuthan usein vain paranevat kun niitä säilyttää.

      Poista
  4. Mikähän minulla meni pieleen, kun kakusta tuli tumma....se oli kyllä 175 asteessa ja tunnin, ja koko sisus on tummaa . Käytin laktoositonta kermaviiliä...Muuten nousi ihan hyvin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Nyt en kyllä suoralta kädeltä osaa sanoa. Olen itsekin tehnyt tätä myös laktoosittomana ja vaaleaa on silti ollut. Mutta jos kakun maku oli hyvä, niin eihän se väri haittaa mitään :)

      Poista
  5. Kiitos tästä! Korvasin 1dl mantelijauholla ja 1dl kookosjauholla, ja hyvin toimi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...