torstai 17. syyskuuta 2015

Tosca-omenakakku


Rapea tosca ja pehmeäksi taikinassa kypsynyt omena ovat vastustamaton yhdistelmä. Syksyn makuja parhaimmillaan. Ohjeen olen alunperin kehittänyt Schärille.


Taikina:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
100 g voisulaa
½ dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ dl kuohukermaa
1 iso omena

Voita ja mantelijauhoa vuoan jauhottamiseen

Kuorrutus:
50 g mantelilastuja
¾ dl sokeria
75 g voita
2 rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään.Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita taikinaan huoneenlämpöinen voisula. Sekoita taikinaan viimeisenä kerma. Kuori omena ja poista siitä siemenkota, paloittele omena valmiiksi viipaleiksi. Laita 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja rasvaa ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja upota omenaviipaleet ympyrän muotoon taikinaan.  Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 35 minuutin ajan.
Aloita kuorrutuksen valmistaminen kun kakku on ennättänyt paistua noin 25 minuuttia. Mittaa kuorrutusta varten kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes voi on sulanut ja seos kiehahtaa kevyesti. Anna kuorrutteen jäähtyä noin 5 minuutin ajan ja levitä se varovasti lusikalla kakun pinnalle. Paista kakkua vielä noin 15 minuutin ajan uunin keskitasolla 175 asteessa, jotta kakku kypsyy loppuun ja kuorrutuksesta tulee rapea. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Herkullisia gluteenittomia leivonnaisia, kiitos siitä :D Siksi tällainen tervehdys: http://elohuone.blogspot.fi/2015/09/wautsi-vau-tallaista-minulle-liebster_17.html

    VastaaPoista
  2. Vein itseltäni kielen, kun tein tätä! Ihan kävittämättömän hyvää! KIITOS reseptistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...