sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Mokkakakku





Jos pitää kahvista ja suklaasta, tykkää varmasti myös tämän kakun makumaailmasta. Monissa tavallisilla kekseillä toteutetuissa hyydykekakuissa käytetään pohjana Domino-keksejä ja tässä on puolestaan käytetty vastaavia gluteenittomia täytekeksejä. Ohjeen olen alunperin kehittänyt Schärille.

Ohje:
50 g voita
 2 dl kermaa
½ dl sokeria
250 g mascarponea
150 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 dl kuumaa espressoa

Koristeluun: kermaa ja Chocolate O’s –keksejä (3-5 kpl) 

Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja laita pohja jähmettymään kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Sulata suklaa mikrossa ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuuman espresson joukkoon. Valuta espresso ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tunnin ajan. Koristele hyytynyt kakku kermavaahdolla ja kekseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...