keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Porkkanateeleivät


Ohje:

1 keskikokoinen porkkana
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
1 dl vettä

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita raasteen joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seokseen vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta tulee melko löysää. Nostele taikinasta nokareita pellille (tai jos haluat vain yhden ison leivän, niin kaada taikina pellille). Taputtele taikinanokareet jauhoja apuna käyttäen litteiksi teeleiviksi ja pistele leivät haarukalla (mikäli teet vain yhden leivän, kannattaa siihen tässä vaiheessa tehdä viillot taikinapyörällä). Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Alla olevasta kuvasta näkee miten löysää taikina on:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...