keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kantarellipiirakka


Tämän piirakan täytteesseen en käyttänyt ollenkaan juustoa, jotta sienen maku pääsisi kunnolla oikeuksiinsa.

Pohja:
125 g voita/margariinia
125 g maitorahkaa
50 g juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot. Sekoita joukkoon maitorahja ja juustoraaste. Kovetataikinaa hetki viileässä ja painele vuoan (halkaisija 28-30cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apunakäyttäen.

Täyte:

1 l kantarelleja
1 isohko sipuli
2 dl kermaa
50 g kermaviiliä 
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Kuullota sipulit ja sienet pannulla, anna jäähtyä. Vatkaa kananmunista rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, kermaviili ja mausteet. Levitä kantarellit piirakkapohjalle tasaisesti ja kaada munamaito päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Aika mössöä tuli :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä mielessä mössöä? Pohja vai täyte? Itselläni pohja on aina onnistunut hyvin tällä ohjeella ja täyte pitäisi olla hyvinkin sienipitoinen. Mittasitko ainekset varmasti tarkasti?

      Poista
  2. Oli ihan pakko tulla kertomaan, että todella hyvä pohja tuli tällä ohjeellasi. Kiitos! Tein kuivatuista suppilovahveroista kantarellien sijaan. Herkullista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...