keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Porkkanateeleivät


Ohje:

1 keskikokoinen porkkana
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
1 dl vettä

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita raasteen joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seokseen vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta tulee melko löysää. Nostele taikinasta nokareita pellille (tai jos haluat vain yhden ison leivän, niin kaada taikina pellille). Taputtele taikinanokareet jauhoja apuna käyttäen litteiksi teeleiviksi ja pistele leivät haarukalla (mikäli teet vain yhden leivän, kannattaa siihen tässä vaiheessa tehdä viillot taikinapyörällä). Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Alla olevasta kuvasta näkee miten löysää taikina on:





8 kommenttia:

  1. Moikka, onko sulla reseptiä mutakakkuun tai browniehin? Kiva kun pidät tätä blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mutakakkua tehnyt tällä ohjeella:

      200g tummaa suklaata
      200g voita
      200g sokeria (tätä voi vähentääkin)
      4 kananmunaa

      Sulata suklaa ja voi kattilassa koko ajan sekoittaen, anna jäähtyä hetki. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista, sekoita suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset, lisää loppu sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää. Nostele valkuaisvaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon. Paista voidellussa irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

      Tulee tosi suklaista kakkua. Kerran olen tehnyt tuolla sokerimäärällä ja sitä voi huoletta vähentää miltei puoleenkin jos ei tahdo tosi sokerista kakkua.

      Poista
  2. Kiitos, pitääpä kokeilla tuota ohjetta :) Aika jännää, ettei siihen tule mitään jauhoja, pähkinöitä tms. Mutta eihän noista aineksista mitään pahaa ainakaan saa aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ohje taitaa kulkeakin nimellä jauhoton mutakakku :) Tulee kosteaa ja suklaista kakkua, mutta toki taikinaan voi himpun lisätä jauhojakin, jos haluaa pelata lopputuloksen suhteen varman päälle. Tuo ohje perustuu lähinnä tuohon valkuaisvaahtoon, joka tuo kakulle rakenteen.

      Poista
  3. Pitääkin tänään tehdä teeleipiä :) Ne on niin helppoja ja nopsa tehdä. Ja lapset tykkää saa niitä tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea pelastus myös silloin kun on leipä loppu ja näkkärikin kaupan hyllyllä :D

      Poista
  4. Tota... valmistelen tässä synttäreitä joten jälleen kerran kiitos avusta:) mutta jäin ihmettelemään, että enkö vain tiedä mistä on kyse, vai onko kyseessä viaton kirjoitusvirhe: millä mitalla saadaan 1 mm suolaa? (tutummalta kuulostaisi esim 1 tl tai 1 ml...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 mm tarkoittaa 1 maustemitta eli tilavuudeltaan 1 ml :) Se mittasarjan kaikista pienin mitallinen. Itselleni tämä pieni mitta on aina ollu nimeltään maustemitta, tämä jäi aikoinaan koulun kotitaloustunneilta päähän.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...