perjantai 1. maaliskuuta 2013

Gluteenittomat toscapullat


Täytteenä Sallisen jauheesta valmistettua vaniljakreemiä ja kotitekoista omenahilloa. Pinnalla mantelikuorrute.  

Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja levitä täyte päälle (ulkoreunalle kannattaa jättää parin sentin kohta ilman täytettä, jotta taikina pysyy rullalla). Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi ja leikkaa sopivan paksuisiksi paloiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele kananmunalla. Valmista kohottamisen loppuvaiheessa pullien päälle tuleva kuorrute.

Kuorrutus:
100 g voita /margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja (esim. Virtasalmen viljatuote)
2 rkl maitoa
70 g mantelilastuja

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos sakenee. 

  Manteliseos kannattaa pitää lämpinämä, ettei se kovetu ennen aikojaan. Paista pullia 225 asteessa n.10 minuuttia ja levitä tämän jälkeen pullien pinnalle mantelikuorrute. Paista vielä toiset 10 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Kiitokset loistavasta pullataikinan ohjeesta! Meillä on yksi vilja-allergikko ja yksi keliaakikko, joille kummallekaan ei sovi myöskään kananmuna. Jätin siis ohjeesta vielä kananmunankin pois ja toimi niinkin. Toskapullat näyttivät ihanilta, mutta koska myöskin manteli on kiellettyjen listalla päädyin tekemään ihan vain kanelisokeri kierteitä. Pullista tuli myös ihan nättejä ilman kananmunalla voitelua, sen verran sopivasti tuota rasvaa on taikinassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että tykkäsit ohjeesta :) Gluteenittomalle pullataikinalle löytyy monenlaisia ohjeita netistä, mutta tämä on ollut itselleni sellainen pomminvarma omien kokeilujen tulos.

      Poista
  2. Ihania toscapullia olet leiponut! <3 Itse tykkään manteleista ja toscatäytteistä todella paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toscapullat on kyllä herkkua, on sen yhden ylimääräisen työvaiheen arvoisia :)

      Poista
  3. Ihania pullia tuli, ei ollut vaniljakreemiä, mut laitoin omenahilloa ja kanelia ja toscaa päälle. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Tein tällä ohjeella ekaa kertaa gluteenittomia kierrepullia ja tuli tosi hyviä! Tuhannet kiitokset hyvästä pullataikinaohjeesta!! Tämä pääsee vakikäyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrepullat ovat omia suosikkeja, kun niitä on helppo muokata vain täytettä vaihtamalla ja leipominen käy nopeasti ja helposti. Mukavia leivontahetkiä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...