keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Omena-vaniljapullat


Syksyn omenasatoa voi hyödyntää vaikkapa tällaisiin pullapiirakoihin. Täytteenä näissä on itse tehtyä omenahilloa ja Sallisen vaniljakreemijauheesta valmistettua vaniljakreemiä. 

Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.

Tee taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se kymmeneen osaan. Hiero jokainen pala varovasti kiinteäksi pöytää vasten. Mikäli taikinanpala tarttuu pöytään, sen saa hieromisen lopuksi helposti irti veistä apuna käyttämällä.

Anna pullien kohota pellin päällä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Paina kohonneisiin pulliin juomalasin pohjalla kolo (paina lasinpohjaa ensin jauhoihin tai ripottele hieman jauhoja pullan pinnalle ennen kuin painat juomalasin pullaan) ja pursota vaniljatäytettä kolon reunoille ringiksi. Laita omenahillo ringin keskelle. Pullat todennäköisesti repeävät hieman kun niitä painaa lasilla, mutta pahimpia rosoja voi tasoitella kevyesti kostutetuin käsin. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria. Pullia ei kohoteta enää tässä vaiheessa, vaan ne paistetaan heti täyttämisen jälkeen 225 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Jos käytät kaupan hilloa, muista tarkistaa että hillo on paistonkestävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...