Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Raakapakasteita ja joulutorttujen lehtevyyttä etsimässä


Tänään tein joulutorttuja raakapakasteeksi odottelemaan paistamista sitten lähempänä joulua. Raakapakastamista kannattaa kokeilla, mikäli ei ole aiemmin testannut. Tortut tehdään paistoa vaille valmiiksi, mutta jäädytetään leivinpaperin päällä ja pakataan jäisinä pussiin. Sitten vain suoraan pakastimesta paistoon ja saa uunituoreita torttuja. Raakana pakastaminen toimii myös moniin muihinkiin gluteenittomiin leivonnaisiin, mm. karjalanpiirakoita on tullut pakastettua ja piakkoin olisi tarkoitus testata miten pullan tai sämpylöiden raakapakastus toimii.

Pienestä osasta taikinaa testailin sitten, miten sitä lehtevyyttä saisi aikaan gluteenittomiin torttuihin ja kyllähän tässä potentiaalia on! Torttutaikinana toimi vanha ja luotettava taikinani, ohje siihen löytyy täältä: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2012/08/gluteenittomat-joulutortut.html . Höyläsin taikinan sisään kylmää voita ja kaulitsin useita kertoja, jotta sain aikaan kerroksia. Kaulitsemisten välillä taikinaa piti viilentää pakastimessa, jotta voi ei sula. Ennen paistoa pidin vielä torttuja kylmässä ja pistin ne täysin lämmenneeseen uuniin. Rasvaisten leivonnaisten osalta on tärkeää, että uuni on riittävän kuuma. Muuten voi sulaa taikinassa ennen kuin tuote alkaa kypsyä ja lopputuloksena on litteä rasvassa lilluva torttu. 

Mutta jatkan harjoituksia, vielä se extra-lehtevä gluteeniton joulutorttu tulee ulos uunista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!