tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post806454711286969242..comments2024-05-22T09:53:46.420+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Gluteenittomat kampanisutAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger29125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-35080544392424548382022-11-07T09:15:30.117+02:002022-11-07T09:15:30.117+02:00Iso kiitos reseptistä.Tällä uskon onnistuvani leip...Iso kiitos reseptistä.Tällä uskon onnistuvani leipomaan hyvät kampanisut.Olen leiponut paljon nisuja vehnäjsuhoista monilla resepteillä ja pari kertaa gluteenittomia muuttamalla vain jauhot . Niistä on tullut mureita pikkulepiä muistuttavia kampoja ,jospa nyt onnistun .Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-9289345673181928402022-06-14T15:21:31.834+03:002022-06-14T15:21:31.834+03:00Kiitos, kyllä oli hyvä resepti. Tosi helppoa kauli...Kiitos, kyllä oli hyvä resepti. Tosi helppoa kaulita. Ja todellakin maistuivat aivan kuin anopin perinteiset kampanisut aikoinaan.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-78643125094151241802021-04-26T23:56:14.337+03:002021-04-26T23:56:14.337+03:00Kiitos reseptistä. Mulla ei ollut viiliä joten lai...Kiitos reseptistä. Mulla ei ollut viiliä joten laitoin kermaviiliä. Valmiin taikinan maku yllätti iloisesti, sillä se maistuu lähes täysin samalta kuin äitini vehnäjauhoihin leivotut kampanisut 😊 Jotka kyllä ovat maailman parhaat kampanisut. Äitini resepti löytyy K-Kaupan sivulta: Kampanisut Marketan tapaan. Äitini ei ruukaa sakaroja taivuttaa vaan jättää nisun yhteneväksi. Kampanisut ovat mureita eikä suolaisia ja niitä jotka tarttuu kitalakeen. Hillojuttu on meän perheelle ihan outo asia kampanisuissa. Parasta lapsena oli ja on yhä vieläkin, kun sai syyä äidin vastaleivottuja lämpimiä kampanisuja maidon kanssa ja kastaa nisuja myös maitoon 😊 Äidin kampanisut ovat suosittuja ja tunnettuja sukulaisten ja ystävien parissa. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10089185628156906788[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-71385117070555815442021-01-09T20:11:44.228+02:002021-01-09T20:11:44.228+02:00Kiitos! Hyvästä reseptistä!🤩Kiitos! Hyvästä reseptistä!🤩Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02871265381666533479[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-48999900363347741482021-01-09T20:10:37.901+02:002021-01-09T20:10:37.901+02:00Nämä todellakin olleet lapsuuteni suosikki. Aina k...Nämä todellakin olleet lapsuuteni suosikki. Aina kun äiti leipoa näitä, miltei se pellinen oli jo ahkerasti tuhottu. Samaa maku vivahdetta ja koostumusta sain tehtyä heti ekalla kerralla! Nyt kun on tiedossa nämä tarvittavat ohjeistuksineen, niin hyvä jatkaa. Kun ei enään tavallista jauhoa kykene käyttämään ja ne kanelipullien fiilistellyt jäi. Kun vielä sen verran tämän gluteenittoman jauhon kanssa on opettelemista. Ehkä nekin saadaan vielä tehtyä jatkossa?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02871265381666533479[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-21163499735547606492019-07-14T20:46:01.012+03:002019-07-14T20:46:01.012+03:00Tässä sai aika kattavat ohjeet gluteenittomiin kam...Tässä sai aika kattavat ohjeet gluteenittomiin kampanisuihin lukemalla ohjeen ja kommentit!Posiolaisia sukujuuria omaavana sokerillinen versio on tuttu!Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-12763044274340606312018-02-18T10:03:19.461+02:002018-02-18T10:03:19.461+02:00Mielenkiintoinen ohje, menee kokeiluun. Mietin vai...Mielenkiintoinen ohje, menee kokeiluun. Mietin vain yhdessä kommentissa mainittua hilloon kastatamista. Torniolaakson kasvatteja olen mutta en tuota ole koskaan kuullut. Kotona on leivottu kyllä kampanisuissa kautta aikojen. Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-18418887762321381852017-12-30T02:38:05.693+02:002017-12-30T02:38:05.693+02:00Peräpohalaiseen kampanisuun kuuluu alunperin maku,...Peräpohalaiseen kampanisuun kuuluu alunperin maku, joka nykysuissa saattaa tuntua hiukan tylyltä. Kun vanhaan aikaam sokeri oli pitkiltä kauppareissuilta harvoin saatava herkku, eikä vehnäjauhoja käyetty kuin harvoin, pienempikin makeus tuntui isommalta. Happamuus tuli leivonnassa käytettävästä kermasta, ja happamuus oli välttämätöntä jotta kohotusaineena köytetty leivinsooda toimisi. Vanhoihin resepteihin ei sisältynyt sokeria sen enemmän kuin voita, rasvaisuus tuli kermasta. Pinnalle ei ripoteltu mitään. Se tyly maku koostui sokerittomuudesta ja soodan jättämästä mausta. Reseptejä oli ennen ja on varsinkin nykyään yhtä paljon kuin leipovia emäntiä (ja isäntiä). Posiolaisessa kampanisussa on kuulemma vain neljä sakaraa, heijastaen kunnan nkukkoja oloja ja pröystäilmättömyyttä, olisiko myös lestadiolaista koreilun välttämistä. Neljö sakaraa syntyy helposti kolmella &quot;teolla&quot; eli viillolla. Itse olen Posion mökillä kehittänyt mutkattoman ja nopean äijätekniikan, jossa kaulin taikinan sopivan paksuiseksi nelikulmaiseksi levyksi kahvallisella suoralla pizzakaulimellasuoraan pellille leivinpaperille, minkä jälkeen leikkaan nisut tavallisella pöytäveitsellä muotoonsa, teen ne kolme viiltoa, kaaristan nisuja kevyesti ja jaan ne pellille. Taikinan sekoitan korvakuulolla puulastalla isossa kulhossa, jossa jää reilut reunat niin tetä jauhot eivät leviä koko kämppään. Levyn reunojen muotoilua voi avittaa toisessa kädessä pidettävällä pöytäveitsellä tai puulastalla. Nisujen paistuessa pesen ja kuivaan kulhon, johon sitten siirrän valmiit, kuumat nisut. Lopuksi pomputtelen nisuja kulhossaan varovasti jotta enimmät ulosleivonassa käytetyt jauhot irtoavat. Leipoessa ei nokka kauan tuhise, ja aina ovat tuoreet nisut väelle (joka välillä koostuu minusta ja koirasta kelvanneet. Gunnar Petterssonhttps://www.blogger.com/profile/17250352586671416611[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-11601087843575332332015-08-23T12:23:34.362+03:002015-08-23T12:23:34.362+03:00Hyvä tietää, että nämä onnistuvat myös ilman kanan...Hyvä tietää, että nämä onnistuvat myös ilman kananmunaa ja maidottomana :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-26689449701652123592015-08-21T14:47:43.372+03:002015-08-21T14:47:43.372+03:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.saarahttps://www.blogger.com/profile/09005573237223594602[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-4733742765416414092015-08-21T10:03:51.851+03:002015-08-21T10:03:51.851+03:00Olipa hyvää! Kiitos ohjeesta! Lapsesta asti olen s...Olipa hyvää! Kiitos ohjeesta! Lapsesta asti olen syönyt koillismaalaista kampanisua johon tuli paljon sokeria ja pinnallekin ripoteltiin sitä. Mutta minä testasin nyt maidottomana ja munattomana tätä ohjetta ja onnistui! Viilin tilalta laitoin Alpro soija maustamatonta jogurttia enkä laittanut munaa ollenkaan. Nams!!! saarahttps://www.blogger.com/profile/09005573237223594602[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83602652636346714232014-12-08T23:38:30.635+02:002014-12-08T23:38:30.635+02:00Kampaviineri ja kampanisu ovat tosiaan ihan eri le...Kampaviineri ja kampanisu ovat tosiaan ihan eri leivonnaisia. Viineri tehdään mainitsemallasi tavalla viineritaikinasta, jossa voi on kaulittu taikinaan lehtevyyden aikaansaamiseksi. Oikeat lappalaiset kampanisut ovat kuitenkin hillottomia ja hieman happamasta taikinasta tehtyjä leivonnaisia. Nisujen makeus ym. vaihtelevat myös todella paljon riippuen siitä, tehdäänkö niitä missä päin Lappia. Olen saanut käsityksen, että ohjeet saattavat vaihdella jopa kylittäinkin.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-66829659687328284452014-12-08T10:03:45.403+02:002014-12-08T10:03:45.403+02:00Hmm.. Olen aina luullut, että kampanisu on sama ku...Hmm.. Olen aina luullut, että kampanisu on sama kuin kampaviineri, jotka ovat aina olleet suurta herkkuani ja niitä ainakin täällä Etelä-Suomessa on myynnissä leipomoissa ja kauppojenkin hyllyissä. <br />Tehdään viineritaikinasta (tai muusta lehtevästä) ja sen sisällä on aina omenahilloa. Eli leivottaessa suorakulmioon laitetaan hilloviiru, taitetaan ja lopuksi leikataan &quot;kammat&quot;. Päällä on aina raesokeria.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-9857605348304374972014-11-27T00:14:20.490+02:002014-11-27T00:14:20.490+02:00Nämä ovat kyllä hauska leivonnainen, kun paikkakun...Nämä ovat kyllä hauska leivonnainen, kun paikkakunnittain vaihtelee se, ovatko makeita ja montako sakaraa :) Mukava kuulla, että ohje on ollut mieluista!Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-59180016149201084692014-11-26T14:13:17.696+02:002014-11-26T14:13:17.696+02:00Kiitos hyvästä reseptistä, testasin ja kiitokset t...Kiitos hyvästä reseptistä, testasin ja kiitokset tuli kaikilta syöjiltä. Koska meidän kahvipöydässämme kampanisut ovat olleet aina vähäsokerisia, laitoin vain puoli desiä hienoa sokeria - ja siinäkin oli ehkä vähän liikaa. Sakaroita pitää kuulemma (vanhan tietäjän mukaan ;) ) olla ehdottomasti viisi :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-266852497417408842014-10-17T15:56:32.430+03:002014-10-17T15:56:32.430+03:00Näitä varmaan tehdään joka pitäjässä omalla tyylil...Näitä varmaan tehdään joka pitäjässä omalla tyylillään :) Näitä kyllä kannattaa testata.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-41609882984526365912014-10-13T20:54:36.900+03:002014-10-13T20:54:36.900+03:00Meillä oli mummin kampanisuissa muistaakseni vähän...Meillä oli mummin kampanisuissa muistaakseni vähän sokeria, koska mitään hilloon kastamista ei kyllä harrastettu. Pakko laittaa nämä testiin, kun isäni oli juuri vastikään valitellut, kun ei enää kampanisuja saa.Elinaaahttp://twitter.com/elinaveera[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-42476171261528120392014-02-14T17:49:54.916+02:002014-02-14T17:49:54.916+02:00Tuo nisujen makeus taitaa riippua ihan siitä, miss...Tuo nisujen makeus taitaa riippua ihan siitä, missä päin Lappia niitä leivotaan. Sokerittoman versionhan näistä saa ihan vain jättämällä sokerin pois taikinasta, kuten tuolla alussa mainitsinkin :) Taikina tuntui leipomisen jälkeen sen verran pehmoiselle, että se vaati hetken kohmettamisen kylmässä, jotta se olisi helpompi kaulita. Pitää kokeilla ensi kerralla ilman kohmettamista, että miten erilainen rakenne tulee. Nytkin näistä tuli melkoisen kuohkeita, joten ehkä rakenne on sitten vielä kuohkeampi.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-62223133523985412462014-02-14T16:19:42.269+02:002014-02-14T16:19:42.269+02:00Kampanisujen kuuluu olla sokerittomia, koska ne ta...Kampanisujen kuuluu olla sokerittomia, koska ne tarjoillaan marjhillon kera, kastamalla sakara kerrallaan hilloon. Luulen että gluteenittomat jauhot sopivat näihin hyvin, koska taikinan ei ole tarkoitus olla sitkeää. Koska ohjeessa käytetään soodaa, jonka reaktio alkaa heti kun sooda on kosketuksissa happamaan tuotteseen, suosittelisin leipomista heti kun taikinan on valmista. Näin soodan ja happon kohtaamisen (neutraloitumisreaktion) aikaansaama kuohkeus pysyisi nisuissa uuniin menoon saakka, jolloin se lämmön vaikutuksesta jättää nisun kuohkeaksi.<br />Hyviä nämä ovat joka tapaaksessa!<br />t. kemistityttö pohjoisestaAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-43644973569481449722014-01-22T20:57:49.525+02:002014-01-22T20:57:49.525+02:00Kiitos, nämä olivat kyllä erikoisella tavalla hyvi...Kiitos, nämä olivat kyllä erikoisella tavalla hyviä. Omaksi suosikiksi muodostui tuo, johon tuli hienoa sokeria pintaan, se oli sopivan makea kahvin kanssa.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-40056801319946418502014-01-22T16:37:31.307+02:002014-01-22T16:37:31.307+02:00Gluteenittomia kampanisuja en ole tehnyt (vielä), ...Gluteenittomia kampanisuja en ole tehnyt (vielä), vaan tavallisia monet kerrat. Vaikka savolainen olenkin....aIkoinaan pohjoisessa koulussa ollessa näihin tutustui...meillä tykätään eniten sellaisilla ohjeilla tehdyistä mihintulee edes vähän sokeria. Kauniita ovat tekemäsi kampanisut.MImmi Mhttp://mimminkeittio.vuodatus.net/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-41297380001094234602014-01-19T03:43:48.910+02:002014-01-19T03:43:48.910+02:00Mukava kuulla, että ohje on ollut mieleinen! :) Mukava kuulla, että ohje on ollut mieleinen! :)<br />Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-10829089072364269702014-01-18T09:59:40.834+02:002014-01-18T09:59:40.834+02:00Nämä kampanisut olivat niin hyviä, että yhdessä il...Nämä kampanisut olivat niin hyviä, että yhdessä illassa tuli syötyä kaikki! :) Kiitos mahtavasta reseptistä! Näitä on leivottava kyllä uudestaan! :)Annahttps://www.blogger.com/profile/07150695700185732480[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-77209645210845714662014-01-14T14:19:44.480+02:002014-01-14T14:19:44.480+02:00Tämä oli mukava kuulla, ei siis mennyt ollenkaan m...Tämä oli mukava kuulla, ei siis mennyt ollenkaan metsään. En ollut itse kampanisuja syönyt ennen tätä, joten jouduin arvioimaan leivonnaisen onnistumisen muiden antamien kuvailujen ja kuvien perusteella. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-31237705601093943352014-01-14T13:46:18.396+02:002014-01-14T13:46:18.396+02:00Kiitos tästä ohjeesta! Maku ja rakenne olivat kuin...Kiitos tästä ohjeesta! Maku ja rakenne olivat kuin lapsuuden kampanisuissa :P Anonymous[email protected]