tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post5704560862805958945..comments2022-06-14T15:21:31.834+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Gluteeniton täytekakkupohjaAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-604009956009858352017-07-06T13:38:00.964+03:002017-07-06T13:38:00.964+03:00Minkälaisia korppujauhoja käytät vuuassa??Minkälaisia korppujauhoja käytät vuuassa??Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-68053912688752869002015-08-15T11:09:30.726+03:002015-08-15T11:09:30.726+03:00Semperin Fin mix eli hieno jauhoseos on ns. luonta...Semperin Fin mix eli hieno jauhoseos on ns. luontaisesti gluteenitonta, eli siinä on raaka-aineena mm. riisiä, maissia ja perunaa. Sunnuntain vaalea jauhoseos taas tehdään gluteenittomasta vehnätärkkelyksestä. Vehnätärkkelys ei sovellu kaikille keliaakikoille eikä vilja-allergisille. Suosin itse tuota Semperin Fin mixiä juurikin siitä syystä, että se käy varmasti kaikille keliaakikoille. Periaatteessa leivonnaisten pitäisi onnistua ihan yhtä hyvin molemmista jauhoista, mutta täyttä varmuutta en pysty takaamaan, sillä en ole kokeillut ohjeita kuin sillä jauholla, mikä reseptissäkin mainitaan.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-57769468373752645362015-08-10T22:48:16.583+03:002015-08-10T22:48:16.583+03:00Hei, gluteeniton leivonta on minulle vieraampaa el...Hei, gluteeniton leivonta on minulle vieraampaa eli eroaako Semperin ja Sunnuntain gluteenittomat jauhot toisistaan millä tavalla? Kaapissa on Sunnuntain jauhoja ja tällä viikolla täytyisi tehdä muutama kakku juhliin, enkä ehdi koeponnistamaan ohjetta. Osaatko sanoa millä tavalla kostuttaminen eroaa ns. tavallisen kakkupohjan kostuttamisesta? Täytyykö olla varovaisempi? Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-53381289068545443792015-06-04T11:48:59.344+03:002015-06-04T11:48:59.344+03:008 munan pohja vaatii isomman vuoan. Teen yleensä t...8 munan pohja vaatii isomman vuoan. Teen yleensä tuollaiseen 24 cm vuokaan 4 munan pohjan. Vuoan korkeuskin vaikuttaa toki, kakkutaikinaa laitetaan vuokaan niin, että vuoasta täyttyy n. 2/3.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-16286862903256172672015-05-27T09:47:05.979+03:002015-05-27T09:47:05.979+03:00Mahtuuko tämä 8 munan kakkupohja 24 cm vuokaan? Mahtuuko tämä 8 munan kakkupohja 24 cm vuokaan?<br />Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-18109497354281884062014-11-04T00:35:10.545+02:002014-11-04T00:35:10.545+02:00Hei, uskoisin, että onnistuu kyllä tuolla vastaava...Hei, uskoisin, että onnistuu kyllä tuolla vastaavalla ohjeella myös gluteenittomana :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-63293965279991184462014-11-03T19:15:51.062+02:002014-11-03T19:15:51.062+02:00Hei! Kiitos kattavista ohjeista. Olen myös tehnyt ...Hei! Kiitos kattavista ohjeista. Olen myös tehnyt tavallisimpia leivonnaisia gluteenittomana 5 vuotta. Suurimmaksi osaksi ovat onnistuneet erittäin hyvin, ainakin kaikki on syöty. Leipäni olen tehnyt itse ja käyttänyt myös tattarista ja hunajasta tehtyä taikinajuurta. Nyt pitäisi tehdä 6 -8 munan täytekakkupohja. Olen tehnyt pienenmpiä pohjia gluteenittomana tuon saman äidiltäni opitun ohjeen mukaan: lasillinen kaikkia aineita. Vehnäjauhokakkuja olen tehnyt ammattilaisen ohjeen mukaan: sokeria sekä vehnäjauhoja 70% kananmunien painosta. Nyt aion kokeilla tämän myös gluteenittomana. Saapi nähdä, onnistuuko lässähtämättä.MLMhttps://www.blogger.com/profile/10288518337758742245[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-20417428278893324512014-08-19T17:39:26.059+03:002014-08-19T17:39:26.059+03:00Kyllä kannattaa kostuttaa. Ihan vedellä tai vesi-s...Kyllä kannattaa kostuttaa. Ihan vedellä tai vesi-sokeriseoksella voi kostuttaa tai sitten vaikkapa mehulla tai spritella, ihan sen mukaan mikä vain maultaan soveltuu täytteeseen. Lakan kanssa käy myös hyvin, jos kostutusnesteeseen laittaa pienen tilkan konjakkia tai konjakkiaromia.<br />Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-37852506786286124292014-08-19T11:57:57.159+03:002014-08-19T11:57:57.159+03:00Hei, Kiitos mahtavasta sivustosta! Tuleeko kakkupo...Hei, Kiitos mahtavasta sivustosta! Tuleeko kakkupohjaa kostuttaa? Ajattelin kokeilla lakka-valkosuklaatäytettä. Ensimmäistä kertaa gluteenitonta leivontaa:)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-36498051744414526642014-08-03T12:42:34.656+03:002014-08-03T12:42:34.656+03:00Tuskin teet mitään väärin, kakkupohjiin tulee siih...Tuskin teet mitään väärin, kakkupohjiin tulee siihen paiston aikana näkyvillä olevaan taikinan osaan melko herkästi sellaista rapeutta, sillä se osa pääsee paiston aikana hieman kuivahtamaan. Voit kokeilla paistaa kakun hieman alemmalla tasolla, tai uunista ottamisen jälkeen peittää kakkupohjan noin viideksi minuutiksi leivinliinalla ennen kakun kumoamista.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-31704610411055074742014-08-03T10:19:48.425+03:002014-08-03T10:19:48.425+03:00Mitähän mahdan tehdä väärin? Muuten täydellinen ka...Mitähän mahdan tehdä väärin? Muuten täydellinen kakku, mut rapsakka rapiseva kuori joka irtoaa pois leikattaessa.enkeli_80https://www.blogger.com/profile/06746216378587353525[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83556909477723388292014-03-01T20:09:51.536+02:002014-03-01T20:09:51.536+02:00Ajattelin tehdä harrastuksestani vähän hyödyllisem...Ajattelin tehdä harrastuksestani vähän hyödyllisemmän aikoinaan :) Tämä blogi on oma panokseni keliakiatyöhön, kun järjestötoiminta ei oikein ole koskaan innostanut.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-86606212282544123332014-03-01T12:48:45.089+02:002014-03-01T12:48:45.089+02:00Ihana kun olet tehnyt näin hyvät sivut ;) Miehell...Ihana kun olet tehnyt näin hyvät sivut ;) <br />Miehelläni todettiin vähän aikaa sitten keliakia joten nyt kalastelen hyviä leivonta ohjeita ja täältähän niitä löytyy vaikka kuinka paljon! <br />Ihana kun on sinun kaltaisia ihmisiä olemassa. Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-31726016723580729132013-05-23T19:08:36.002+03:002013-05-23T19:08:36.002+03:00Jos käytät Semperin fin mixiä, niin leivinjauhetta...Jos käytät Semperin fin mixiä, niin leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse, kunhan kananmunat vatkaa hyvän kuohkeaksi. Jauhoseoksessa on jo mukana hieman kohotusaineita. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-76336319302990979602013-05-22T20:27:44.282+03:002013-05-22T20:27:44.282+03:004 munaa, 2dl sokeria ja 2dl jauhoja, sit viel 1,5t...4 munaa, 2dl sokeria ja 2dl jauhoja, sit viel 1,5tl leivinjauhetta. Nyt taidan kokeilla tuota sinun ohjetta, jos tulisi vähän kiinteämpää :)suvi[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83673904008909511552013-05-22T17:45:43.501+03:002013-05-22T17:45:43.501+03:00Ei minulla kyllä ole koskaan palasia lähtenyt kaku...Ei minulla kyllä ole koskaan palasia lähtenyt kakun reunoista :) Millaisella ohjeella olet kakkupohjan tehnyt?Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-22187629999485753702013-05-20T11:37:00.254+03:002013-05-20T11:37:00.254+03:00Hyvän näköinen kakkupohja :) Tuleeko tuosta sellai...Hyvän näköinen kakkupohja :)<br />Tuleeko tuosta sellainen kiinteä kakkupohja, että jos päälle laittaa kreemiä niin ei lähde puolet kakusta mukaan? Ohje mitä olen itse käyttänyt niin kreemiä levittäessä reunoista lähtee palasia mukaan...suvi[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-30458518188476679282013-05-18T17:52:03.255+03:002013-05-18T17:52:03.255+03:00Tuo meidän vanha uuni tuntuu jostain syystä olevan...Tuo meidän vanha uuni tuntuu jostain syystä olevan aivan täydellinen kakkupohjien ja pikkuleipien paistoon! Omalla uunilla saa aina tällaisia täydellisiä pohjia, muiden uuneilla paistaessa saa olla paljon tarkempana, että tulee hyvä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-21166502416168686412013-05-17T22:44:45.324+03:002013-05-17T22:44:45.324+03:00Kaunis kakku ja hyvän näköinen kakkupohja. Itsekin...Kaunis kakku ja hyvän näköinen kakkupohja. Itsekin paljon gluteenittomia kakkuja leiponeena, pitää sanoa, että pohja on tosi upean näköinen!Johannahttp://whitedressandbody.blogspot.fi[email protected]