tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post5279433183225507300..comments2022-06-14T15:21:31.834+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: OmenapiirakkaAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-30165266114413751632016-10-20T18:58:46.490+03:002016-10-20T18:58:46.490+03:00Täällä yks hätä housu ehti laittaa omena viipaleet...Täällä yks hätä housu ehti laittaa omena viipaleet vuokaan ennen kun luki loppuun asti. Joten kaadoin taikinan omenoiden päälle ja paistoin, keikasta kakun ja nam.. Pehmeä ja kuohkea! Käytin Irtopohjavuokaa koska siitä on helppo piirakka ottaa pois esim lautaselle ja on helpompi leikata. Suosittelen! Unknownhttps://www.blogger.com/profile/02310250422984545768[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-32579209610824416782016-10-20T18:58:30.685+03:002016-10-20T18:58:30.685+03:00Täällä yks hätä housu ehti laittaa omena viipaleet...Täällä yks hätä housu ehti laittaa omena viipaleet vuokaan ennen kun luki loppuun asti. Joten kaadoin taikinan omenoiden päälle ja paistoin, keikasta kakun ja nam.. Pehmeä ja kuohkea! Käytin Irtopohjavuokaa koska siitä on helppo piirakka ottaa pois esim lautaselle ja on helpompi leikata. Suosittelen! Unknownhttps://www.blogger.com/profile/02310250422984545768[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-89374060732227446442015-05-05T09:42:23.220+03:002015-05-05T09:42:23.220+03:00Ole hyvä!Ole hyvä!Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-62381033227196948672015-05-04T22:49:02.380+03:002015-05-04T22:49:02.380+03:00Todella hyvää omppupiirakkaa tuli, kiitos ohjeesta...Todella hyvää omppupiirakkaa tuli, kiitos ohjeesta! :)sini säteri[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-65473223570106431662014-09-02T17:12:16.540+03:002014-09-02T17:12:16.540+03:00Mukava kuulla, että olet tykännyt :) Itse olen teh...Mukava kuulla, että olet tykännyt :) Itse olen tehnyt tällä vain tuollaista kuvassakin näkyvää omenalohkoilla olevaa piirakkaa, sillä hillolle tuo taikina on liian ohutta (painuu pohjalle), mutta tuolla pienellä jauhonlisäyksellä varmistuu takuulla täytteiden pinnalla pysyminen. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-90516514550829976112014-08-31T19:25:44.556+03:002014-08-31T19:25:44.556+03:00Ohje testattu, toimi ainakin ekalla kerralla nyt i...Ohje testattu, toimi ainakin ekalla kerralla nyt ihan moitteettomasti. Muiden kommentoinnista viisastuneena päätin laittaa n. puoli desiä ylimääräisiä jauhoja (Fin mixiä käytin). Täyte pysyi paikoillaan, eikä taikinakaan kuohunut lainkaan. Täytteenä käytin n. desin itse tehtyä omenasosetta pohjalle valeltuna, saman verran tuoreita puolukoita ja kuusi pientä omenaa viipaleina. Päälle kanelisokeri-inkiväärijauhesekoitusta. Tuli todella hyvää, kiitos tästä ohjeesta! Muutenkin tämän blogin ohjeet ovat olleet kovassa käytössä.<br />T. Vuoden verran gluteenitonAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-6585212666081602212014-06-02T00:56:22.766+03:002014-06-02T00:56:22.766+03:00Öljy on vähän huonoa piirakoissa, juurikin tuon ma...Öljy on vähän huonoa piirakoissa, juurikin tuon maun takia. Juokseva margariini neutraalimpi. Öljy on painavampaa kuin vesi, joten se noin desi olisi vastannut tuota 150g. Tässä tuo taikina on sen verran pehmeä, että hillo varmasti painuu pohjalle. Oletko katsonut blogissani olevan hillopiirakan ohjeen? Siihen tulee sen verran paksumpi taikina, että ohuet hillorannut pysyvät taikinan pinnalla paremmin.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-8982066543201461342014-06-01T18:31:58.066+03:002014-06-01T18:31:58.066+03:00Vaikka ne marjat ja omenahillot painuu kaikki pohj...Vaikka ne marjat ja omenahillot painuu kaikki pohjalle ja taikinatkin kuohui yli, Edelleen käytän tätä reseptiä, kun maistuu hyvältä. Tänään tein taikinan öljyyn ja äkkiväärään ajattelin että 150 g olisi 1,5 dl, mutta eihän se niin taida olla. Siitä huolimatta piirakka nousi ihan hyvin ja paistui muhevaksi, öljy vaan maistuu liikaa eli lisään kuningatarhilloa mustikkapiirakkaan syödessä. Ehkäpä öljyn oikea määrä olisi noin desi. On tämä mukava bloki. P.V.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-57072214719783954022013-09-22T21:00:00.624+03:002013-09-22T21:00:00.624+03:00Käytit siis hilloa omenalohkojen sijasta? Kuohuiko...Käytit siis hilloa omenalohkojen sijasta? Kuohuiko yli hillo vai itse taikina? Jos kyse oli taikinasta, niin epäilisin ehkä itsekin tuota uunin lämpötilaa. Uunien tehoissa on eroja, mutta silti tuo taikinan kuohuminen yli kuulostaa erikoiselle. Olihan vuoassa riittävästi reunaa? Tämähän kohoaa kaksinkertaiseksi, joten hieman saa vuoassa olla reunavaraa. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-785943207942864982013-09-22T11:53:25.208+03:002013-09-22T11:53:25.208+03:00Ensimmäisellä kerralla onnistui hyvin ja miehetkin...Ensimmäisellä kerralla onnistui hyvin ja miehetkin tykkäsivät ja toivoivat lisää. No seuraavan kerran omenahillo oli makeaa ja taikina kuohui yli. Ajattelin että hillo oli liian lämmintä , kun laitoin sitä taikinan päälle. No kolmannella kerralla hillo oli kylmää ja laitoin varovasti, taaskin tuli yli samasta astiasta jossa eka kerralla onnistui hyvin. No johan on kumma... Luulen että uunini oli liian kylmällä. En ole vuosikymmeneen leiponut yhtään ja gluteenittomat leivonnaiset ovat järestään epäonnistuneet, ainakin leivät. Mutta toivon että löydän oikean konstin tehdä maistuvaa ja hyvää, nyt kun olen kotona. Kiitos hyvästä ohjeesta, ehkä mä opin joskus mikä se niksi siinä oli.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-21835470122238856882013-08-28T21:20:41.835+03:002013-08-28T21:20:41.835+03:00En ole kokeillut, mutta uskoisin, että onnistuu. M...En ole kokeillut, mutta uskoisin, että onnistuu. Molemmissa jauhoissa kun on sama annostus esimerkiksi suhteessa vehnäjauhoon kun tällaisista leivinjauheella kohotettavista on kyse.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-40846150970047260172013-08-27T14:53:27.195+03:002013-08-27T14:53:27.195+03:00Onnistuuskohan tämä yhtä hyvin Sunnuntai jauhoolla...Onnistuuskohan tämä yhtä hyvin Sunnuntai jauhoolla (gluteenittomilla), ootko kokeella? :)Anonymous[email protected]