tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post4823852897132709713..comments2024-03-22T16:00:34.796+02:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Kuivahiivan käyttö gluteenittomissa leivonnaisissaSuviihhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-28940797169363266312016-09-17T17:53:57.058+03:002016-09-17T17:53:57.058+03:00Eikö psylliumin voisi lisätä vähempään määrään ne...Eikö psylliumin voisi lisätä vähempään määrään nestettä ja lisätä sitten loput nesteest niin kuumana, että tarvittava lämpötila saavutetaan. Itse sekoitan kuivahiivan aina jauhoihin ja toimii aivan hyvin.Irma Asikainenhttps://www.blogger.com/profile/04878928219644340662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83359556326035816342015-01-06T19:31:48.498+02:002015-01-06T19:31:48.498+02:00Kyllä. Jos leipä ei lähde nousemaan yhtään, on hii...Kyllä. Jos leipä ei lähde nousemaan yhtään, on hiiva silloin kuollut. Tarvittaessa nesteen lämpötilan voi mitata vaikka mittarilla tai sitten nesteen pitää tuntua kädellä kokeiltaessa hieman lämpimälle, mutta ei missään nimessä kuumalle. Kylmäkin neste on parempi vaihtoehto kuin kuuma, sillä hiiva lähtee toimimaan kylmäänkin nesteeseen lisättynä, mutta todella hitaasti.Suviihhttps://www.blogger.com/profile/09816403888243296144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-40394238493731050932015-01-06T19:22:33.723+02:002015-01-06T19:22:33.723+02:00Jos ei kohoa 2 tunnissakaan, niin voiko silloin ep...Jos ei kohoa 2 tunnissakaan, niin voiko silloin epäillä, että on tappanut hiivan liian lämpimällä nesteellä? T. tumpeloleipuriAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-65436191929035498982014-07-14T23:44:45.052+03:002014-07-14T23:44:45.052+03:00Kun se kohotuspaikka vain on sopivan lämmin, niin ...Kun se kohotuspaikka vain on sopivan lämmin, niin hiiva kyllä herää suht nopeasti, vaikka neste olisikin ollut haaleaa :) Tärkeintä lienee se kosteus ja tärkkelys, sillä hiivahan toimii kyllä vaikka jääkaapissakin. Kuivahiivasta tykkään, kun käyttöikä on pitkä, eikä jää jämäpaloja kuivamaan, vaikka käyttäisi vain puoli pussia.Suviihhttps://www.blogger.com/profile/09816403888243296144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-9553599115613518202014-07-14T04:30:41.950+03:002014-07-14T04:30:41.950+03:00Olen käyttänyt kuivahiivaa jo vuosia, enkä ole iki...Olen käyttänyt kuivahiivaa jo vuosia, enkä ole ikinä nesteitä lämmittänyt. Toimii todella hyvin. Ehkä keittiössäni on niin kuuma, että neste lämpenee nopeasti hiivanherätyslämpötilaan! �� Kiitos hyvistä ohjeistasi!Zinnianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-60511406421877134602014-05-08T00:28:50.728+03:002014-05-08T00:28:50.728+03:00Tuo käyttötapa ei tullutkaan mieleen kun vinkkejä ...Tuo käyttötapa ei tullutkaan mieleen kun vinkkejä kasasin, kiitos :) Kaneliässien ohje on siitä hauska, että se on varmaan 100 vuotta vanha (otettu isomummoni keittokirjasta) ja toimi gluteenittomana täydellisesti kun vain vaihtoi jauhot.Suviihhttps://www.blogger.com/profile/09816403888243296144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-42435519840894697702014-05-05T23:27:09.133+03:002014-05-05T23:27:09.133+03:00Olen sekoittanut pieneen määrään jauhoja kuivahiiv...Olen sekoittanut pieneen määrään jauhoja kuivahiivan ja psylliumin ja sitten lisännyt nesteen. Ja antanut seoksen seistä jonkin aikaa. Hyvin on psyllium turvonnut. Toiminut ainakin pitsapohjassa.<br />Kiitos hyvistä gluteenittoman leivonnan vinkeistä blogissasi. Olen jonkin verran testannut ja todennut toimiviksi. Kaneliässien ohjen on huippu!Anonymousnoreply@blogger.com