tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post4677653967615395935..comments2024-05-22T09:53:46.420+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Pullaa erilaisella taikinallaAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-11359509836268553132012-12-28T16:52:51.240+02:002012-12-28T16:52:51.240+02:00Joo, hirvensarvisuola taitaa tosiaan olla apteekki...Joo, hirvensarvisuola taitaa tosiaan olla apteekkituote Suomessa. Hyvin nämä kohosivat, tein ihan suoraan pellille. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä jos meinaa leipoa peruspullaa tai voisilmäpullia :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-75477510273496698812012-12-23T08:48:58.180+02:002012-12-23T08:48:58.180+02:00Olen kostein käsin muokannut pullia ennen paistoa,...Olen kostein käsin muokannut pullia ennen paistoa, niin ne ei repeile uunissa :) Ei sillä että se makuun vaikuttaisi! Ostin muuten Ruotsista hirvensarvisuolaa (Suomessa sitä saa ilmeisesti apteekista?) ja korvasin tuon leivinjauheen ½tl sillä suolalla. Nousivat pellilläkin hienosti, joten ei tartte käyttää muffinssivuokia. Ja kylmää ton maidon pitää ilmeisesti olla siksi, ettei taikina sitten kohoa niin hirveästi ennen uuniin menoa :) olen kyllä tehnyt näitä myös kuivahiivaa ja lämmintä maitoa käyttämällä, ja hyviä niistäkin tuli :)Carsuhttp://carsu.vuodatus.net[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-8597320912301207602012-12-13T20:10:23.533+02:002012-12-13T20:10:23.533+02:00Kyllä. Alkuperäinen ohje on Carsulta, jonka blogii...Kyllä. Alkuperäinen ohje on Carsulta, jonka blogiin löytyy linkki tuolta ohjeen alusta. Carsu osaa vastata varmaan tarkemmin kysymyksiin tästä ohjeesta :) Adminhttp://gluteenitontaleivontaa.blogspot.fi[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-17951652328124134272012-12-13T08:51:40.124+02:002012-12-13T08:51:40.124+02:00Hyvää pullaa tuli, kiitos reseptistä, tämä tulee j...Hyvää pullaa tuli, kiitos reseptistä, tämä tulee jatkuvaan käyttöön!Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-77531911506421762662012-12-12T15:13:21.958+02:002012-12-12T15:13:21.958+02:00Anteeksi mutta tehdäänkö tämä taikina todellakin k...Anteeksi mutta tehdäänkö tämä taikina todellakin kylmään maitoon...?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-28884569954624462072012-12-12T15:12:33.805+02:002012-12-12T15:12:33.805+02:00Anteeksi mutta tehdäänkö tämä taikina todellakin k...Anteeksi mutta tehdäänkö tämä taikina todellakin kylmään maitoon...?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-14541472057332834532012-12-06T11:13:45.168+02:002012-12-06T11:13:45.168+02:00Kiitos blogista! Tämä on ollut pelastus opetelless...Kiitos blogista! Tämä on ollut pelastus opetellessani elämään gluteenittoman ruokavalion kanssa. Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-57312201474612874922012-11-22T22:14:55.434+02:002012-11-22T22:14:55.434+02:00Kiitos vastauksesta. Todellakin murenevaa ja ilmav...Kiitos vastauksesta. Todellakin murenevaa ja ilmavaa on ollut. Täytyykin kokeilla tuota vinkkiäsi :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-39792918755088962242012-11-22T20:39:29.848+02:002012-11-22T20:39:29.848+02:00Tarkoitatko että kakusta tuli helposti mureneva va...Tarkoitatko että kakusta tuli helposti mureneva vai sellainen sokerikakkumaisen ilmava? Gluteenittomissa jauhoissa ei ole sitkoa, joten niistä tulee rakenteeltaan erilaisia. Leivonnaisten murentuvuutta vähentää, jos taikinan antaa seistä muutaman minuutin ajan ennen paisto (n. 5min sopiva aika), jolloin jauhojen sisältämä tärkkelys ennättää hieman turvota. Taikinaan voi myös lisätä psylliumia tai ksantaania, jotka ovat sitkonkorvikkeita ja parantavat leivonnaisten rakennetta. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-39619747420326694012012-11-22T11:00:14.794+02:002012-11-22T11:00:14.794+02:00Osaisitkohan kertoa minulle mikä mättää kun kaikki...Osaisitkohan kertoa minulle mikä mättää kun kaikki mitä leivon noista gluteenittomista jauhoista ovat sellasia sormiin hajoavia ilmavia &quot;höttöjä&quot; vain. Tein ohjeesi mukaisen tiikerikakun ja en saanut siitä sellaista tiivistä mikä normaalisti pitäisi olla.. Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-57208014954577692012-10-30T19:44:45.061+02:002012-10-30T19:44:45.061+02:00Laitoin tuon 4,5 desiä ja pyörittelin itsekin kost...Laitoin tuon 4,5 desiä ja pyörittelin itsekin kosteilla käsillä. Kohottamisen ajan pysyivät ihan nätteinä, mutta lieneekö sitten tuon matalampi paistolämpötila vaikuttanut, että pinta repeili uunissa. Kävinkin äänestämässä (ja pyysin paria tuttuakin äänestämään) sitä sinun pullareseptiä :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-16553507251769345862012-10-29T09:58:02.064+02:002012-10-29T09:58:02.064+02:00Laitoitko minkä verran jauhoja? Yleensä laitan ite...Laitoitko minkä verran jauhoja? Yleensä laitan ite aina alakanttiin eli ton 240g, ja sitten oon paistanu ne muffinssipellillä, silikonisella siis. Ja kun &quot;pyörittelee&quot; niin kastan kädet aina veteen ensin, ni saa sen pinnan sileäksi. Muuta en keksi :) Mutta kiva kun kokeilit, pitää vielä testata toista reseptiä jonka löysin korvapuusteja varten! Mulla on muuten nää gluteenittomat pullat sielä Moilasen kisassa mukana ;)Carita Ahonenhttps://www.blogger.com/profile/03258546031012817703[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-15331851784397285062012-10-28T20:05:47.546+02:002012-10-28T20:05:47.546+02:00Jokaisella tuntuu olevan vähän omanlaisensa suosik...Jokaisella tuntuu olevan vähän omanlaisensa suosikkiresepti gluteenittomalle pullalle. Olen ollut aika jumiutunut tuohon omaan vanhaan reseptiini ja nykyään ei jauhoja edes tarvitse mitata kun teen pullaa, tulee niin selkäytimestä :) Nyt kuitenkin innostuin kokeilemaan jotain uuttakin ja eiköhän tätä ohjetta tule hyödynnettyä toistekin, viimeistään laskiaispullia tehdessä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-89072021517029595712012-10-28T19:00:34.764+02:002012-10-28T19:00:34.764+02:00Gluteeniton pulla on kyllä haasteellinen, kiva jos...Gluteeniton pulla on kyllä haasteellinen, kiva jos tällä tuli hyvää! Täytyy pistää ohje talteen. Käyhän kurkkaamassa uutta gluteenitonta blogiani! :)<br /><br />kanelikaruselli.blogspot.fiKarusellistihttps://www.blogger.com/profile/14528625551098066987[email protected]