tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post4273652801613268880..comments2024-05-22T09:53:46.420+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Gluteenittomat porkkanasämpylätAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger23125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-36577028348889985362016-02-28T11:55:39.138+02:002016-02-28T11:55:39.138+02:00Joo ei onnistunu vähääkää. Tunnin uunissa ainaki. ...Joo ei onnistunu vähääkää. Tunnin uunissa ainaki. Pinta kivikova ja sisältä täysin raaka et veitseen jäi kiinni kun leikkasi. Tää on tätä. Nyt loppu leipomiset :( ikinä mikää onnistu vaikka kuin ois selvät ohjeet.. uuniki oli 225 ja vähensin 200..Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-19537663681188665982014-10-27T11:33:00.132+02:002014-10-27T11:33:00.132+02:00Ole hyvä! Tämä on yksi omistakin suosikkiresepteis...Ole hyvä! Tämä on yksi omistakin suosikkiresepteistäni sämpylöiden suhteen. Porkkana käy todella hyvin leipään.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-4539685852854123542014-10-26T18:19:32.352+02:002014-10-26T18:19:32.352+02:00Oma suosikkini ja nimenomaan näin raasteesta, ei s...Oma suosikkini ja nimenomaan näin raasteesta, ei soseesta. Kiitos paljon tästä ohjeesta :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04117455424363352174[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-86998649033052081582014-09-25T17:48:50.283+03:002014-09-25T17:48:50.283+03:00Ok, kiitos paljon vastauksestasi Suvi! :)Ok, kiitos paljon vastauksestasi Suvi! :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-22669672405859390872014-09-25T15:41:20.423+03:002014-09-25T15:41:20.423+03:00Tarkoitukseni oli muuten muokata tätä ohjetta tuon...Tarkoitukseni oli muuten muokata tätä ohjetta tuon hiivan osalta, joten älä ihmettele, että ohje muuttui hieman aineiden lisäysjärjestyksen osalta :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-65978869900195888452014-09-25T15:39:42.732+03:002014-09-25T15:39:42.732+03:00Itse asiassa tuo kuivahiivan lisääminen nesteeseen...Itse asiassa tuo kuivahiivan lisääminen nesteeseen psylliumin kanssa yhtä aikaa on todella toimiva keino, käytän sitä usein itsekin. Olen kokeillut monenlaisia keinoja kuivahiivan käyttöön ja kaikista tehokkaimmin se lähtee toimimaan juuri tuolla tavoin käytettynä. Kun kuivahiiva lisätään psylliumin turvottamisen jälkeen, se kannattaa sekoittaa joukkoon käsivispilällä. Rakeet eivät heti sula, mutta ne kyllä sulavat sitten taikinan vaivaamisen aikana. Jauhoja kannattaa myös lisätä pieni määrä samalla kertaa. Olen kasannut kuivahiivan käytöstä pienen vinkkipaketin: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2014/05/kuivahiivan-kaytto-gluteenittomissa.htmlAdminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-59410742639836742452014-09-25T13:01:29.721+03:002014-09-25T13:01:29.721+03:00Haluaisin kysäistä tuosta psylliumin ja kuivahiiva...Haluaisin kysäistä tuosta psylliumin ja kuivahiivan lisäämisestä. Olen joskus gluteenitonta leivontaa harrastaessa kokeillut lisätä veteen ensin psyllium ja sitten turpoamisen jälkeen vasta kuivahiivan. Lopputuloksena on limaklöntti, jossa kuivahiiva ei sula vaan jää rakeiksi psylliumin sekaan. Onko sinulla tapahtunut näin koskaan? Itse aina lisään kuivahiivan ensin nesteeseen sekoittaen ja vasta sen jälkeen psylliumin turpoamaan. Onkohan tällä merkitystä lopputuloksen kannalta? Kiitos! Porkkanasämpylän näyttävät herkullisilta, pakko testata! Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-16691503575377859652014-05-16T20:53:14.286+03:002014-05-16T20:53:14.286+03:00Kokeilepa joskus vaivata taikina koneella, saatat ...Kokeilepa joskus vaivata taikina koneella, saatat yllättyä erosta sämpylöiden rakenteessa. Reipas vaivaaminen tekee taikinasta kuohkeamman ja kun taikinassa on mukana psylliumia, saadaan vaivaamalla taikinaan myös hieman sitkoa. Lopputuloksena on näin selkeästi kuohkeammat sämpylät kun vain käsin sekoittamalla.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-66621174502022202592014-05-16T09:19:36.333+03:002014-05-16T09:19:36.333+03:00Olen leiponut ekat gluteenittomat porkkanasämpylät...Olen leiponut ekat gluteenittomat porkkanasämpylät vuonna 1996 enkä ole koskaan käyttänyt koneita niiden tekemiseen. Käsin vaan aineet sekaisin kulhossa ja siitä lusikalla pellille ja uuniin.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-5280967420087671082014-04-13T08:31:16.897+03:002014-04-13T08:31:16.897+03:00Ole hyvä, mukava kuulla, että olet tykännyt :)Ole hyvä, mukava kuulla, että olet tykännyt :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-38835849722281878472014-04-12T09:49:22.479+03:002014-04-12T09:49:22.479+03:00Aivan mahtavia ohjeita!! Kiitos :)Aivan mahtavia ohjeita!! Kiitos :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-54294389281394471922014-02-14T17:43:09.568+02:002014-02-14T17:43:09.568+02:00Mukava kuulla, että,olet tykännyt ohjeesta :) Pork...Mukava kuulla, että,olet tykännyt ohjeesta :) Porkkanasämpylät ovat yksi omista suosikeista. Kun neste vain on sopivan lämmintä ja jauhomäärä oikea ei haittaa vaikka ainekset lisäisi kerrallakin. Psylliumkin turpoaa sitten kyllä taikinan vaivaamisen aikana.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-51598950629791998292014-02-14T12:41:19.176+02:002014-02-14T12:41:19.176+02:00Tänä aamuna löysin blogisi ko etin gluteenitonta p...Tänä aamuna löysin blogisi ko etin gluteenitonta pannukakkuohjetta (löytyi ja sitä kokeilen huomenna :)) mutta innostuin sitten leipomaan oikein kunnolla ko lueskelin näitä sinun ohjeita. Juuri tuli uunista nämä porkkanasämpylät ja aivan ihania!! Kiitokset mahtavasta ohjeesta, tuskin pystyy enää nauttimaan kaupan vastaavista! :) Tein tosin virheen ko yhistin psylliumin, kuivahiivan, suolan ja sokerin ja lisäsin ne kaikki kerrala lämpimään veteen mutta ei tuntunu haittaavan :)Mervi[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-16003154205257967232014-01-09T13:32:45.038+02:002014-01-09T13:32:45.038+02:00Vaivasitko taikinan käsin vai koneella? Gluteenitt...Vaivasitko taikinan käsin vai koneella? Gluteenittomista hiivaleivonnaisista saa yleensä kuohkeampia kun vaivaa oikein reippaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Nämä sämpylät kohoavat yllä myös yhdellä pussilla kuivahiivaa, mutta suuremmalla hiivamäärällä saa hieman muhkeammat sämpylät :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-27702134726937588952014-01-08T23:54:10.879+02:002014-01-08T23:54:10.879+02:00Hei! Koitin eka kertaa elämässä leipoa gluteenitto...Hei! Koitin eka kertaa elämässä leipoa gluteenittomia sämpylöitä. Käytin sämpylöissä ohjeen pohjana tätä ohjetta, mutta jouduin paljon muunnella kun ei ollut ihan samoja jauhoja. Jauhoina käytin semperin jotain valmis sekotetta ja käytin vain 1,5 pussia kuivahiivaa. Lopputulos oli mielestäni ok. Ja meidän tuore 6 vuotias keliaakikko suostui ainakin maistamaan, kun oli itse leiponut mukana =) Kuori oli tosi rapea, ehkä jopa himpun liiankin. Millä saisin lisää &quot;kuohkeutta&quot; sämpylöihin? onko ehdotuksia. Kiitos blogista! Ensimmäinen kosketus gluteenittomaan leivontaan oli ennen joulua, kun tein torttutaikinaa sinun lehtevällä ohjeella. Anoppi kiitteli lehtevyydestä. Siinä kävi niin hassusti, että googletin ohjeen ja aloin tekeen. Kaulitsin ja pakastin, kaulitsin ja pakastin... ihan loputtoman kauan =) ja vasta myöhemmin huomasin et olisi ollut helpompikin tapa tehdä taikina näin ekakertalaisen =) sitten itsekseni naureskelin koko jutulle. Leipäkoneen toi joulupukki, että niitä ohjeita täytyy alkaa googletella. MilvaAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-52252088897794707772013-12-02T19:04:14.912+02:002013-12-02T19:04:14.912+02:00Itse luotan tässä ihan käden tuntoaistiin. Jos ves...Itse luotan tässä ihan käden tuntoaistiin. Jos vesi tuntuu kädellä kokeiltaessa sellaiselle miellyttävän lämpimälle, on lämpötila yleensä juuri sopiva kuivahiivalle. Mutta koska tässä pitää tuota psylliumia turvottaa, niin laitan alkuun hieman kuumempaa vettä ja vesi sitten jäähtyy psylliumin turpoamisen aikana. Puhtain käsin voi kokeilla myös sen psylliumseoksen lämpötilaa ja kun tuntuu sopivalle niin kuivahiivaa vain jauhojen seassa joukkoon.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-26287874169484027172013-12-01T16:54:39.395+02:002013-12-01T16:54:39.395+02:00Kuivahiivaa käytettäessä nesteen pitäisi olla n.42...Kuivahiivaa käytettäessä nesteen pitäisi olla n.42 astetta.Miten se käytännössä onnistuu?<br />Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-23986951289852779662013-11-12T03:39:43.513+02:002013-11-12T03:39:43.513+02:00Leipäreseptejä alkaa tulla taas pikkuhiljaa lisääk...Leipäreseptejä alkaa tulla taas pikkuhiljaa lisääkin, nyt on taas inspiraatio kehitellä uutta ja leipoa kaikki leipä itse :)<br />Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-50563632988878740132013-11-11T21:13:25.565+02:002013-11-11T21:13:25.565+02:00Oi, huikeata että täältä löytyy näin paljon mainio...Oi, huikeata että täältä löytyy näin paljon mainioita reseptejä! :) Enään en tyydy kauppojen olemattomaan gluteenittomien leipien tarjontaan, vaan leivon itse! :DAlinahttps://www.blogger.com/profile/12724754100128708326[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-36890437967080865962013-11-11T03:17:54.091+02:002013-11-11T03:17:54.091+02:00Ei muuta kun leipomaan :)Ei muuta kun leipomaan :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-53483542172254917012013-11-09T22:29:33.802+02:002013-11-09T22:29:33.802+02:00Minulla on tuttava, joka kysyi josko voisin joskus...Minulla on tuttava, joka kysyi josko voisin joskus leipoa jotain gluteenitonta hänelle. Kiva kun löysin tänne, täällähän on kaikenlaista mielenkiintoista herkkua. Tita https://www.blogger.com/profile/16950923104723504633[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-68753750610584085842013-11-09T03:55:57.854+02:002013-11-09T03:55:57.854+02:00Mukava, että olet löytänyt blogiini :) Mukavia luk...Mukava, että olet löytänyt blogiini :) Mukavia lukuhetkiä ja tiedoksi, että blogilla on myös Facebook sivut, mikäli haluat sitä kautta pysyä kärryillä uusista päivityksistä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-1238360149361765982013-11-08T15:51:22.317+02:002013-11-08T15:51:22.317+02:00Hienoa, kun löysin blogisi! Olen aina leiponut mie...Hienoa, kun löysin blogisi! Olen aina leiponut mielelläni ja nyt opettelen gluteenittomilla jauhoilla leipomista, Linkitin blogisi omani sivupalkkiin, jotta muutkin sitä tarvitsevat löytäisivät reseptisi. Kiitos vielä :)Ruostevillahttps://www.blogger.com/profile/01280271721544115914[email protected]