tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post4217284334288287009..comments2024-07-16T12:38:01.810+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Gluteenittomat laskiaispullatAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger37125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-40848949130110405112016-09-20T14:56:44.920+03:002016-09-20T14:56:44.920+03:00Pakko antaa oma kommentti, tein ekakerran pullaa g...Pakko antaa oma kommentti, tein ekakerran pullaa gluteenittomaks ko.ohjeella.Yllätyin reseptin toimivuudesta, vaivasin yleiskoneella hyvän tovin taikinaa, oli helppo leipoa sen jälkeen.Kohotus ensisijaisen tärkeä, itse tein sen sähköuunin 50 asteen lämmössä alkuvauhtia, niin teen monesti tavallisessakin leipomisessa.Tää toimi ainaskin mulla.Kiitti vaan kehittäjälle, teen varmaan toistekin.kotikokki[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-89492725046721957032016-02-10T14:12:25.077+02:002016-02-10T14:12:25.077+02:00Voiko taikinan tehdä jytte jauhoihin. Voiko taikinan tehdä jytte jauhoihin. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14598948740415617349[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-65198120908954092922016-02-10T14:08:51.293+02:002016-02-10T14:08:51.293+02:00Voiko taikinan tehdä jytte jauhoihin. Voiko taikinan tehdä jytte jauhoihin. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14598948740415617349[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-14422355029010057032015-05-08T23:13:19.951+03:002015-05-08T23:13:19.951+03:00Ensimmäisenä tuli mieleen tuo liian lyhyt paistoai...Ensimmäisenä tuli mieleen tuo liian lyhyt paistoaika. Ottivatko pullat miten hyvin väriä? Jauhomäärä on voinut myös olla hieman alhainen, mikäli olet laittanut jauhoa tuon 7 dl mukaan ja jos mitalliset ovat jääneet ihan himpunkin vajaiksi. Periaatteessa puolikin desiä pienempi jauhomäärä ja himpun liian lyhyt paistoaika voivat altistaa pullia tuolle lässähtämiselle. Itselläni tällä ohjeella tehdyt pullat eivät ole kertaakaan lässähtäneet, mutta joissakin kokeiluissa olen tuohon lässähtämiseen törmännyt (tosin mitään selkeää yksiselitteistä syytä en niilläkään kerroilla ole löytänyt). Mukava kuulla kuitenkin, että ohje on ollut mieluisa. Rohkeasti vain leipomaan uudestaan, niin saat tuntuman taikinaan ja myös omaan uuniin gluteenittomien pullien paiston suhteen (paistoaikahan voi vähän vaihdella uuneittain, sillä uunien tehoissa voi olla eroja iästä ym. johtuen).Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-68439902592825952912015-05-05T14:55:30.355+03:002015-05-05T14:55:30.355+03:00Moikka! Tein ohjeellasi pullia jokin aika sitten, ...Moikka! Tein ohjeellasi pullia jokin aika sitten, ja olin kyllä tyytyväinen ohjeeseen! :) Paitsi että maku ja koostumus olivat ihanat, olin yllättynyt myös siitä miten hyvin nämä säilyivät huoneenlämmössä: vehnällinen pulla kovettuu ja alkaa maistua hiivalta, mutta nämä olivat aivan yhtä hyviä vielä parin päivän päästä ja oikeastaan parempia jopa niin kuin pakastettuna. <br /><br />Ongelmana oli ainoastaan pullien läsähtäminen uunista ottamisen jälkeen. Pullat siis kohosivat hienosti ja olivat pyöreän pulleita heti paistamisen jälkeen, mutta sitten päättivätkin laskea. &quot;Laskiais&quot;pullille varsin asiaankuuluvaa ehkä (nauratti, kun tajusin :D), mutta mistäköhän se johtui ja käykö niin usein? En siis ollut aiemmin tehnyt gluteenittomia pullia, joten näppituntumaa ei vielä oikein ole päässyt muodostumaan. Vaivasin taikinan yleiskoneella, joten siitä tuskin on kyse. Muuten noudatin ohjetta, mutta mietin, että voiko kyse olla liian vähästä jauhomäärästä? Toisena mieleen tuli pullien liian lyhyt paistoaika, mutta en oikein päässyt lopputulokseen pohdinnassani. Onko siis ideoita?<br /><br />Kiitos ylipäätään loistavasta blogista; etsin täältä lähestulkoon aina ensimmäisenä, kun gluteenitonta perusohjetta kaipaan. Voi luottaa, että ohje toimii!Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-14894907266407464632015-02-17T08:26:39.891+02:002015-02-17T08:26:39.891+02:00Juu on vehnätön :) Pyrin yleensä laittamaan ohjeis...Juu on vehnätön :) Pyrin yleensä laittamaan ohjeisiini linkit jauhojen tietoihin, niin lukijat saavat tarvittaessa tarkistaa, soveltuuko kyseinen jauho omaan ruokavalioon. Tuolla ylhäällä on myös isompi listaus käyttämistäni jauhoista.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-24463889104381936232015-02-16T16:19:25.337+02:002015-02-16T16:19:25.337+02:00Huomasinkin samantien että tuossa olikin linkki ta...Huomasinkin samantien että tuossa olikin linkki tarkempiin tietoihin, kiitos! :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-6275949049527482482015-02-16T16:16:30.713+02:002015-02-16T16:16:30.713+02:00Onko tuo semperin jauhoseos myös vehnätön??Onko tuo semperin jauhoseos myös vehnätön??Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-74492499626836119302015-02-15T17:17:57.202+02:002015-02-15T17:17:57.202+02:00Hyvin onnistuu. Pakastan yleensä aina ylimääräiset...Hyvin onnistuu. Pakastan yleensä aina ylimääräiset pullat, etteivät ehtisi kuivahtaa. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-32907876417369487612015-02-13T14:53:50.006+02:002015-02-13T14:53:50.006+02:00Miten onnistuu pullien pakastaminen? Onko kokemuks...Miten onnistuu pullien pakastaminen?<br />Onko kokemuksia?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-20605382785731558782015-02-02T18:14:37.974+02:002015-02-02T18:14:37.974+02:00Toimii varmasti! Jäätelö kuulostaa ihanalle täytte...Toimii varmasti! Jäätelö kuulostaa ihanalle täytteelle.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-8783714188599878342015-01-30T11:01:04.513+02:002015-01-30T11:01:04.513+02:00Kerma ei ole oikein omaan makuun, mutta täytteeksi...Kerma ei ole oikein omaan makuun, mutta täytteeksi sopii hillon lisäksi mainiosti turkkilainen jogurtti. Joskus olen myös &quot;vatkannut&quot; vaniljajäätelöstä pehmiksen tapaista täytteeksi.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-21267662848003286812014-03-05T11:06:50.055+02:002014-03-05T11:06:50.055+02:00Omatekoinen tuore pulla onkin varmasti ollut maist...Omatekoinen tuore pulla onkin varmasti ollut maistuvampi kuin pakasteversiot :) Semperin jauhoilla tulee todella hyvää pullaa.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-51425394338262327032014-03-04T23:04:33.432+02:002014-03-04T23:04:33.432+02:00Minäkin innostuin laskiaisen kunniaksi (kaupassa e...Minäkin innostuin laskiaisen kunniaksi (kaupassa ei ollut mitään valmiita pullia edes pakkasessa) kokeilemaan ensimmäistä gluteenitonta pullataikinaa, tätä sinun ohjetta. Hyviä pullia tuli ja tuore ekaluokkalainen keliaakikko oli tyytyväinen :)<br />Kiitokset vaan, kun jaksat niin seikkaperäisesti ja asiantuntevasti opastaa meitä aloittelevia keliakiakokkeja :) Itellä ole harmainta hajua jauhojen eroista ja psylliumin toimintaideasta :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-8817676320936066272014-03-03T17:42:48.859+02:002014-03-03T17:42:48.859+02:00Kannattaa laittaa ensin tuo 7 dl ja sitten tunnust...Kannattaa laittaa ensin tuo 7 dl ja sitten tunnustellen lisätä vielä desi jos taikina sille tuntuu. Kohottaminen kannattaa myös tehdä läpimässä paikassa, esimerkiksi hellan päällä silloin kun uuni on lämmin tai tiskialtaan päällä (tiskialtaaseen kuumaa vettä). Olen ainakin itse huomannut, että jos en kohota oikeasti lämpimässä paikassa, niin silloin kohoavat hieman heikommin.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-45339704752363840322014-03-03T16:57:46.412+02:002014-03-03T16:57:46.412+02:00Kyllä ne hieman nousivat, mutteivät niin merkittäv...Kyllä ne hieman nousivat, mutteivät niin merkittävästi kuin vehnäpullat. Ehkä jauhojakin meni reilusti? Pitää tehdä seuraavalla kerralla enemmän käsituntumalla. :)<br />Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-84250506025321355682014-03-03T14:47:37.593+02:002014-03-03T14:47:37.593+02:00Olen tehnyt kyllä myös kuivahiivalla. Kuivahiivan ...Olen tehnyt kyllä myös kuivahiivalla. Kuivahiivan kanssa pitää vaan muistaa, että nesteen pitää olla sitä 42 asteista, että hiiva herää toimimaan. Vaivaus on tärkeää aina, käytti mitä hiivaa tahansa. Epäilisin, että hiiva ei ole lähtenyt toimimaan, jos pullat ovat jääneet koviksi. Nousivatko pullat?Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-39738798048231033072014-03-03T14:07:00.204+02:002014-03-03T14:07:00.204+02:00Hei! Käytätkö tässä pullataikinassa aina tuorehiiv...Hei! Käytätkö tässä pullataikinassa aina tuorehiivaa vai oletko kokeillut myös kuivahiivaa? Tein laskiaispullia kuivahiivalla, mutta pullat jäivät melko koviksi ja kuiviksi. Olisiko syy ollut kuivahiivassa tai liian vähäisessä vaivaamisessa tms? Jospa ne napakat pullat menevät kaupaksi vaikka köyhinä ritareina. :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-31142381960154297972014-03-02T13:19:05.996+02:002014-03-02T13:19:05.996+02:00Gluteenittomat usein paisuvat vielä uunissa, se on...Gluteenittomat usein paisuvat vielä uunissa, se on aivan normaalia. Kotitekoinen pulla voittaa kyllä takuulla kaupan versiot mennen tullen!Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-14749545196802744412014-03-02T11:18:57.892+02:002014-03-02T11:18:57.892+02:00Kiitos reseptistä!! Tuli ihan kuin oikeaa pullaa :...Kiitos reseptistä!! Tuli ihan kuin oikeaa pullaa :) Käsivatkaimella tuli ihan hyvä taikina joka kohosi ihan mukavasti. Yllätyksekseni pullat kasvoivat vielä uunissa todella paljon. Pakko oli jo yksi testata ennen täyttämistä, ja kuohkea oli :) En malta odottaa että saa tuoreen kermaisen pullan suuhun. Nuo kaupan hyllyssä seisoneet gluteenittomat kun ovat mitä ovat.. :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-66051941575872877532014-03-01T19:55:40.679+02:002014-03-01T19:55:40.679+02:00Mukava kuulla, että olet tykännyt :) Olen itsekin ...Mukava kuulla, että olet tykännyt :) Olen itsekin välillä kokeillut jotain muitakin ohjeita, mutta silti olen aina palannut tähän omaani, tämä on muotoutunut vuosien varrella sellaiseksi ohjeeksi, että pullista tulee juuri sellaisia kuin mistä tykkään.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-64439496673724105372014-03-01T19:10:17.986+02:002014-03-01T19:10:17.986+02:00Siis kokeilin monen muun, muttei olisi kannattanut...Siis kokeilin monen muun, muttei olisi kannattanut.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04117455424363352174[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-25204393450769889882014-03-01T19:08:57.202+02:002014-03-01T19:08:57.202+02:00Kiitän :) tavallisen sokerin sijaan käytin intiaan...Kiitän :) tavallisen sokerin sijaan käytin intiaanisokeria, joten pullat olivat vähän tummempia, mutta tämä oikeasti tuntuu, näyttää ja maistuu pullalta :) ja oli vielä käsiteltävää taikinanakin :) vihdoin sain siis itsestäni irti raon pullareseptisi kokeiluun :-) joulun alla kokeilin monia, mutta tälle ei sitten enää jäänyt aikaa... Virhe!!! Olisi pitänyt aloittaa tästä :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04117455424363352174[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-38944316063911566282014-02-27T19:40:38.724+02:002014-02-27T19:40:38.724+02:00Tällä ohjeella tulee maistuvaa pullaa, vaikka itse...Tällä ohjeella tulee maistuvaa pullaa, vaikka itse sanonkin. Tervetuloa lukijaksi :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-64500146552822042852014-02-27T17:21:54.024+02:002014-02-27T17:21:54.024+02:00Tämä pulla menee kokeiluun viiikonloppuna ja blogi...Tämä pulla menee kokeiluun viiikonloppuna ja blogisi blogilistalleni :)Sannahttps://www.blogger.com/profile/08957072600075360813[email protected]