tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post2323953253380353898..comments2024-05-22T09:53:46.420+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Vaalea taikinajuuriAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-42612371780198083302015-08-02T22:37:32.194+03:002015-08-02T22:37:32.194+03:00Toivottavasti ohjeistani on iloa loma-ajan leipomi...Toivottavasti ohjeistani on iloa loma-ajan leipomisissa :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-10301271697566148812015-07-26T16:10:51.943+03:002015-07-26T16:10:51.943+03:00Moikka, seikkailen etsimässä ohjeita gluteenittoma...Moikka, seikkailen etsimässä ohjeita gluteenittomaan leivontaan. Perheessämme on 4 vilja-allergista ja 1 ihan tavan tallustaja :-)<br />Loma on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä ja leipominen alkaa houkutella :-) tosi hyvät ohjeet olet tehnyt leipien juurta varten, kiitokset myös hienosta blogista ja sen antamista "lisäpotkuista"<br />Terkuin, NinniAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-8694092701295353522015-07-06T19:11:07.266+03:002015-07-06T19:11:07.266+03:00Hei,
Vaaleaan juureen voi tulla jopa sellainen vaa...Hei,<br />Vaaleaan juureen voi tulla jopa sellainen vaalea rihmasto pintaan, joka johtuu maitohapoista. Mikäli juuri homehtuu, siihen tulee yleensä harmaita/vihertäviä hometäpliä, jotka ovat vastaavia kuin homeisessa leivässä. Jos juuressa on mukana tattaria, niin sille on ominaista, että siitä erottuu pinnalle punertavaa nestettä. Vaalea hapanjuuri on onnistunut jo hyvinkin ilman hiivaa ja sillä olen saanut leivän kohoamaan. Tumma juuri tuntuu vahvistuvan jokaisen herättelykerran myötä ja tattarin joukkoon laittamani teff edesauttaa juuren happanemista. Jonkun kerran olen kokeillut silläkin jo leipää ilman hiivaa ja vaikka leipä ei silminnähden juuri kohoakaan, niin paiston jälkeen sen rakenne on kuohkea ihan kuin kohonneessa leivässä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-7403854637557381902015-06-27T22:43:25.370+03:002015-06-27T22:43:25.370+03:00hei! Mistä tietää, ettei juureen ole tulossa homet...hei! Mistä tietää, ettei juureen ole tulossa hometta? Mulla on neljättä päivää tattarijuuri happanemassa ja se on alkanut hyvin haista happamelle. Mutta siihen on tullut päälle sellaisia punertavia hileitä, ei kauttaaltaan, vaan sinne tänne, jotka katoavat sekoittamalla. Onkohan ne hiivoja vai sitä hometta? Ja onko sulla jo onnistunut hapanjuuri kunnolla ilman hiivaa?Annukka[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-25805676335167460092015-03-11T18:59:41.914+02:002015-03-11T18:59:41.914+02:00Itsellänikään ei ennen paistoa hiivattomat vaaleat...Itsellänikään ei ennen paistoa hiivattomat vaaleat leivät kovin paljoa kohonneet, sen verran vain, että kohoamisen juuri ja juuri havaitsi. Uuni teki sitten taikoja. Laitoin itsekin kyselysi innostamana vaalean taikinajuuren taas tulemaan ja nyt se odottaa jääkaapissa käyttöönottoa (heti hapattamisen jälkeen en ehtinyt kokeilemaan).Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-45833055265928749392015-03-08T18:07:03.698+02:002015-03-08T18:07:03.698+02:00Nyt on taikinajuuri kokeiltu ja hyvin onnistui :) ...Nyt on taikinajuuri kokeiltu ja hyvin onnistui :) Otin riskin ja tein vaalean leivän ilman hiivaa. Se ei ennen paistamista juurikaan kohonnut, vaikka kohottelin sitä pidempään ja vähän pelkäsin jo pahinta. Uunissa se kuitenkin kohosi ja repeili ja valmiin leivän rakenne oli oikein hyvä. Kokeilin myös tattarijuuresta hapanleipää ohjeellasi ja siitä tuli niin hyvää, että söin puolikkaan reikäleivän kerralla :D Hanna[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-10502070885836998872015-02-24T11:54:45.327+02:002015-02-24T11:54:45.327+02:00Periaate vaalean taikinajuuren kanssa on sama, kui...Periaate vaalean taikinajuuren kanssa on sama, kuin tummankin. Mikäli juuri ei ole niin vahva, että leipä kohoaisi ilman hiivaa, niin periaatteessa leivän voi lähteä tekemään kuten minkä tahansa muunkin leivän, eli veteen hiivaa ja psylliumia ja turvonneen psylliumhyytelön joukkoon sitten heräteltyä vaaleaa taikinajuurta ja loput ainekset. Mikäli juuri tuntuu niin vahvalle, ettei hiivaa tarvitse, niin sitten vain jättää välistä tuon hiivan laittamisen. Tämä vaalealle taikinajuurelle ohjeiden kehittäminen on jäänyt vähän vaiheeseen. Niin paljon olisi testattavia asioita, mutta aikaa rajallisesti.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-36406155124579381612015-02-20T10:55:47.563+02:002015-02-20T10:55:47.563+02:00Hei. Blogisi uskollinen lukija ilmoittautuu :) Ole...Hei. Blogisi uskollinen lukija ilmoittautuu :) Olen testannut jo varmaan melkein kaikki blogisi leipäohjeet ja pullaakin olen onnistuneesti tehnyt ohjeellasi jo useita kertoja :) Kiitos todella hyvistä ohjeista! Nyt haluaisin kokeilla juureen leipomista ja ajattelin laittaa ensin vaalean taikinajuuren alulle. Leivän tekeminen juuresta ei ole ollenkaan tuttu asia, joten olisiko sinulla vinkkejä itse leivän leipomiseen? Tuosta hapanreikäleivän ohjeesta saan varmasti jotain ajatusta eli ilmeisesti psylliumia kannattaa laittaa ja sen lisäksi suolaa ja jauhoja/leseitä sopivassa suhteessa? Miten pitkään vaaleaa leipää kannattaa kohottaa (varmaankin vain yksi kohotus hiivataikinoiden tapaan)?Hanna[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-91584290621455628522014-08-17T23:20:23.320+03:002014-08-17T23:20:23.320+03:00Ole hyvä :)Ole hyvä :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-20165686410275346392014-08-17T22:55:40.895+03:002014-08-17T22:55:40.895+03:00Kiitos =)Kiitos =)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06203610285192204377[email protected]