tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post1446443677230488535..comments2024-05-22T09:53:46.420+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Gluteeniton saaristolaisleipäAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger33125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-36361536448811111792017-01-08T18:42:59.754+02:002017-01-08T18:42:59.754+02:00Toodella hyvä! En löytänyt tummaa kukkoa, siirapin...Toodella hyvä! En löytänyt tummaa kukkoa, siirapin sijaan käytin fariinia, ja lisäsin vielä karpaloita ja auringonkukansiemeniä. Kiitos!!Loppanhttps://www.blogger.com/profile/05768752041284350247[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-73526290775768794602016-12-26T11:32:23.477+02:002016-12-26T11:32:23.477+02:00Aivan ihana leipä, todella hyvää :) Annoin myös jo...Aivan ihana leipä, todella hyvää :) Annoin myös joululahjaksi ja heikin ihastuivat. Kiitos :DAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-92094352366997862232016-03-28T11:21:49.961+03:002016-03-28T11:21:49.961+03:00Oi ei, nyt tyhmä taitaa tietää missä omgelma, mull...Oi ei, nyt tyhmä taitaa tietää missä omgelma, mulla kun on yhdessä kaapissa noita gluteenittomia juttuja, vierekkäin kanksin ihanaa. Mu leivässä on perunajauhoja... Huh-huh-- saas nähähä., tuola se kärvistelee uunissa :D Kokeilen kyllä uudelleen oikeilla aineillakin :D<br />Kati Komaroffhttps://www.blogger.com/profile/11832820266285461062[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-1834382866810689832016-03-28T10:03:26.466+03:002016-03-28T10:03:26.466+03:00Kaada taikina? Mulla tainina on niin klönttiä ette...Kaada taikina? Mulla tainina on niin klönttiä ettei sitä mitenkään voi kaataa vaan nuolijalla mä sen klimppeinä leipävuokaan nostelin, saas nähdä mitä tostakin tulee. Oon mä varsinainen leipuri :(Kati Komaroffhttps://www.blogger.com/profile/11832820266285461062[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-51078727807312236682015-12-29T16:40:13.296+02:002015-12-29T16:40:13.296+02:00Hei, sain joululahjaksi tällä ohjeella tehtyä saar...Hei, sain joululahjaksi tällä ohjeella tehtyä saaristolaisleipää ja söin eilen viimeisen palan. Säilytin leivän ihan vain jääkaapissa. Tosi hyvää. Kävin itse ostamassa aineksia leipää varten, mutta perunakuitua en löytänyt. Mistä kaupasta sitä voisi ostaa?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-69159925590338389602015-12-20T16:05:07.121+02:002015-12-20T16:05:07.121+02:00Hei! Yllä oli puhetta, että tämä leipä säilyy hyvi...Hei! Yllä oli puhetta, että tämä leipä säilyy hyvin. Säilyisiköhän hyvänä ilman pakastamista jouluaatoksi, jos tänään tai huomenna leipoisi? Ajattelin, että jääkaapissa säilyttäisin. :) Heini[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-30529264406897318812015-12-11T23:14:04.337+02:002015-12-11T23:14:04.337+02:00Miksi minun leipä kohoaa ensin uunissa tosi hyvin,...Miksi minun leipä kohoaa ensin uunissa tosi hyvin, mutta sitten lässähtää ?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-68114753016395814112015-10-14T17:40:02.510+03:002015-10-14T17:40:02.510+03:00Huippuhyvää saaristolaisleipää, kokeiltu on ja hyv...Huippuhyvää saaristolaisleipää, kokeiltu on ja hyväksi todettu. Kiitos ohjeesta[email protected]https://www.blogger.com/profile/06433205740223611999[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-75110466274563103272015-06-07T12:58:59.077+03:002015-06-07T12:58:59.077+03:00Mukava kuulla, että ohje on ollut mieluisa!Mukava kuulla, että ohje on ollut mieluisa!Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-24533456625645270822015-06-05T21:39:30.282+03:002015-06-05T21:39:30.282+03:00Tämä resepti oli täys napakymppi! Meillä on viikon...Tämä resepti oli täys napakymppi! Meillä on viikon kuluttua rippijuhlat ja neljä keliaakikkoa paikalla. Oma tytär niistä yksi, eli gluteeniton elämä on kyllä ihan tuttua. Kauan olen harmitellut juuri saaristolaisleivän puutetta, meillä kun juhlapöydästä aina toisille sitä löytyy. Nyt löytyy kaikille ja taatusti väki on tyytyväistä. Tänään leivän paistoin, ja lopputulos oli täydellinen. Makuero tavalliseen on todella pieni, lähes huomaamaton. Suurkiitos hienosta ohjeesta!Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-19987441280576032692015-05-20T11:14:29.639+03:002015-05-20T11:14:29.639+03:00Ovat sama asia. Rouhe on yleensä tummaa, sillä sii...Ovat sama asia. Rouhe on yleensä tummaa, sillä siihen jauhetaan siemenet kuorineen.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-23408661047584632862015-05-19T11:41:33.673+03:002015-05-19T11:41:33.673+03:00Kiitos vastauksesta. Onko pellavansiemenrouhe ja p...Kiitos vastauksesta. Onko pellavansiemenrouhe ja pellavarouhe sama asia? Minulla on kaapissa ensin mainittua, joka on tummaa, lisäksi minulla on kuorittuja pellavansiemeniä jotka ovat vaalean keltaisia. Voiko olla niin että pellavarouhe on tehty kuorituista siemenistä. Kiitos upeista sivuista.Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-72226656250422352782015-05-18T21:45:31.052+03:002015-05-18T21:45:31.052+03:00Pellavansiemenrouhe ei tässä leivässä juurikaan ma...Pellavansiemenrouhe ei tässä leivässä juurikaan maistu, sillä muut maut ovat sen verran vahvat, että ne peittävät pellavan. En ole kokeillut tätä leipää ilman pellavaa, ja koska sitä kuitenkin tulee aika paljon taikinaan, en ihan suoralta kädeltä uskalla luvata miten leipä käyttäytyy ilman sitä (pellava kuitenkin jossain määrin sitoo nestettä). Voit toki kokeilla lisätä tattarirouhetta tai laittaa taikinaan hieman tattarileseitä pellavan sijasta, mutta ihan täyttä kahta desiä ei kannata laittaa, muuten taikinasta tulee liian kovaa ja kuivaa.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83033809580404838442015-05-18T16:39:23.484+03:002015-05-18T16:39:23.484+03:00Voiko pellavansiemenrouheen vaihtaa johonkin muuhu...Voiko pellavansiemenrouheen vaihtaa johonkin muuhun, ei oikein maistu minulle?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-26299829410754053052015-04-19T14:16:29.220+03:002015-04-19T14:16:29.220+03:00Gluteeni hajoaa oluen valmistuksen aikana ja loppu...Gluteeni hajoaa oluen valmistuksen aikana ja lopputuote on gluteeniton. Vilja-allergia ja keliakia ovat kuitenkin eri asioita, joten vaikka nämä ohrasta valmistetut gluteenittomiksi merkityt oluet käyvätkin keliaakikoille, niin ne eivät välttämättä käy vilja-allergisille. Gluteenittomissa tuotteissa käytettään myös gluteenittomaksi käsiteltyä vehnätärkkelystä, joka ei myöskään välttämättä käy vilja-allergisille, vaikka valtaosalle keliaakikoista käykin. Alkosta löytyy muistaakseni Mongozo-merkkinen gluteeniton olut, joka ei ollut ohrapohjainen. Olen itse myös tilannut saksalaisesta querfood.de -verkkokaupasta riisi- ja maissipohjaista gluteenitonta olutta. Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-29144827510478471692015-04-16T17:02:32.656+03:002015-04-16T17:02:32.656+03:00Miten tuo olut voi olla gluteeniton, kun siinä on ...Miten tuo olut voi olla gluteeniton, kun siinä on ohramallasta? Onko olutta, joka on tehty vaikka maissista tai jostain muusta kuin ohrasta. Olen vilja-allerginen, niin minulle ei sovi vehnä, ruis ja ohra missään muodossa. Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-90765109048152328152014-12-20T04:10:22.595+02:002014-12-20T04:10:22.595+02:00Vettä noin ½ dl ja siirappia noin 1 rkl. Kukko Pil...Vettä noin ½ dl ja siirappia noin 1 rkl. Kukko Pils on eri olut kuin Kukko Tumma. Tätä Tummaa myydään tuossa kuvan mukaisessa ruskeassa tölkissä ja siinä lukee Kukko Tumma. Pils on paljon vaaleampaa olutta.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-58192005118776804402014-12-19T22:10:01.581+02:002014-12-19T22:10:01.581+02:00Kuinka paljon vettä ja siirappia laitetaan tuohon...Kuinka paljon vettä ja siirappia laitetaan tuohon seokseen joka levitetään leivän päälle kesken paiston? Onko tämä tumma kukko sama kuin kukko pils, joka on samannäköinen tölkki muuten?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-64657439984833643612014-12-16T23:24:45.966+02:002014-12-16T23:24:45.966+02:00Uskoisin, että käy. Sokerijuuriskaskuitua kannatta...Uskoisin, että käy. Sokerijuuriskaskuitua kannattaa hieman rouhia hienojakoisemmaksi, että sekoittuu taikinaan samalla tavoin kuin perunakuitu.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-83272967462230760102014-12-16T18:30:49.452+02:002014-12-16T18:30:49.452+02:00Osaatko sanoa, käyköhän perunakuidun tilalle soker...Osaatko sanoa, käyköhän perunakuidun tilalle sokerijuurikaskuitu?Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-4527531291484904112014-07-12T16:41:06.736+03:002014-07-12T16:41:06.736+03:00Mahtavuutta. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. :)...Mahtavuutta. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. :)Sannahttps://www.blogger.com/profile/08957072600075360813[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-35370703637078879092014-07-10T15:16:45.648+03:002014-07-10T15:16:45.648+03:00Tämä tosiaan kestää säilytystä todella hyvin. Tuoh...Tämä tosiaan kestää säilytystä todella hyvin. Tuohon perunalimppumaiseen makuun en osaa kommentoida, kun en ole perunalimppua koskaan maistanut :) Mukava kuitenkin, että olet tykännyt leivästä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-73399406202516894852014-07-09T16:15:05.007+03:002014-07-09T16:15:05.007+03:00Hei, Vihdoin osasin etsiä tuota tummaa Kukkoa oike...Hei,<br />Vihdoin osasin etsiä tuota tummaa Kukkoa oikeasta paikasta ja nyt pari leipää tehty ja syöty ja koukussa ollaan, tosi hyvää! Vaikkakin maistellut ei-keliakikko ystäväni oli samaa mieltä kanssani, tuoksuu saaristolaisleivältä mutta maku lähempänä perunalimppua, mutta siis vallan hyvää silti, ja saaristolaisleipiä lie erilaisia kun jo ruisleipiä on valtava kirjo ja mistä sitten kullakin on makukokemusta. Ja olen aina rakastanut sitä perunalimppua... :)<br />Siitäkin tämä on erinoimainen leipä, että säilyy huoneenlämmössä pitkään ja taitaa maku vaan parantua, ei ainakaan huonone.<br />Kiitos taas mainiosta ohjeesta,<br />Aurinkoisin kesäterveisin MaaritAnonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-16040858260846653072014-03-08T17:48:36.379+02:002014-03-08T17:48:36.379+02:00Kiitos tiedosta, minulla näyttää itse asiassa olev...Kiitos tiedosta, minulla näyttää itse asiassa olevan samanlainen :)Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-91551592459258361592014-03-07T17:50:10.846+02:002014-03-07T17:50:10.846+02:00Pituus 25c, leveys 11 cm, syvyys 7,5cm. Sellainen ...Pituus 25c, leveys 11 cm, syvyys 7,5cm. Sellainen Kaiserin perusvuoka, joita myydään varmaan kaikissa isoissa marketeissa.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]