tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post118536138474336374..comments2022-06-14T15:21:31.834+03:00Comments on Gluteenitonta leivontaa: Jyväisä paahtoleipäAdminhttp://www.blogger.com/profile/09816403888243296144[email protected]Blogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-22677886401494730652015-06-13T16:13:10.269+03:002015-06-13T16:13:10.269+03:00Kiitos!! Ärsyttävän kallista kokeilla. Testaan noi...Kiitos!! Ärsyttävän kallista kokeilla. Testaan noita.. Gourmeeta vai karmeeta?https://www.blogger.com/profile/08199148940815562656[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-20000866797095396362015-06-04T11:54:58.404+03:002015-06-04T11:54:58.404+03:00Moi ja pahoittelut että vastaaminen hieman kesti (...Moi ja pahoittelut että vastaaminen hieman kesti (käyn noin parin viikon välein vastailemassa kommentteihin). Patonkeihin minulla onkin jo yhdenlainen resepti: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2014/08/patongit . Periaatteessa tuolla samalla taikinalla onnistuu myös sellainen vaalea paahtoleipä. Paahtoleivälle olisi tarkoitus resepti jossain vaiheessa julkaistavaan muotoon saakka tehdä, mutta mitään aikataulua en arvaa lähteä lupaamaan, sillä leivon ihan sen mukaan miten ehdin ja innostun. Kaupan leivistä kannattaa kuitenkin paahtoleiväksi valita joko Semper Toasty vaalea tai Schär Classic. Molemmat ovat pakasteleipiä ja käyvät todella hyvin paahtoleiviksi. Kaupan wrapeista/tortillaletuista kannattaa kokeilla Moilasen tortilloita (pakaste). Ovat tällä hetkellä parhaita kaupassa myytäviä gluteenittomia tortillapohjia. Olen tehnyt tortillalettuja myös itse Schärin Bread-Mix (Mix B) jauhosta, mutta koska jauhoa ei tällä hetkellä ole saatavana Suomessa, en reseptiä ole lähtenyt julkaisemaan.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-62778636192545767962015-05-25T13:32:11.277+03:002015-05-25T13:32:11.277+03:00Moi.. olen vuoden nyt ollut keliaakikko. Rakastan ...Moi.. olen vuoden nyt ollut keliaakikko. Rakastan ruuanlaittoa ja olen oppinut leipomaan aika kivasti gluteenittomia korvikkeita (pitoja, sämpylöitä, piirakoita yms..) Mutta ainoa mitä kaipaisin, ois se perinteinen rapea paahtoleipä, patonki ja hyvä wrap-resepti. Kaupan tuotteista (valmiista) en oikein piittaa itse (poikkeuksena vuohelan herkun leivät ja porokylän leivät..Mutta voisitko vinkata, mitä näistä sun resepteistä kannattaisi kokeilla. Lähinnä mikä itsesi mielestä vastaa parhaiten rapeaa paahtoleipää ja patonkia.. ja onko vinkata wrappia (reseptiä tai tuotetta). Shrärin Piadinaa kokeilin, mutta en oikein tykännyt.Gourmeeta vai karmeeta?https://www.blogger.com/profile/08199148940815562656[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-89551542139621356412014-07-06T14:16:20.778+03:002014-07-06T14:16:20.778+03:00Kaupoissa myydään sellaisia suorakaiteen muotoisia...Kaupoissa myydään sellaisia suorakaiteen muotoisia leipävuokia ja sellaista olen tämänkin paistamiseen käyttänyt. Itselläni on tällainen Kaiser -merkkinen perusvuoka: http://www.prisma.fi/fi/prisma/kaiser-noblesse-leipavuoka-25-cm Noita saa ostettua ainakin marketeista ja muistakin ruoanlaittotarvikkeita myyvistä liikkeistä.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-17975582983268136012014-07-05T18:51:05.566+03:002014-07-05T18:51:05.566+03:00Tyhmä kysymys; minkälaiseen vuokaan tämä siis lait...Tyhmä kysymys; minkälaiseen vuokaan tämä siis laitetaan? Myydäänkö kaupoissa jotain vuokia, jotka on tarkoitettu leivän paistamiseen? :D Itse harjoittelen gluteenitonta elämää IBS:ään vuoksi, mutta olen vain sämpylöitä kerran tehnyt tässä, paahtoleipää vaan on ikävä. :/Anonymous[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-50102379559775015722013-06-24T20:44:17.523+03:002013-06-24T20:44:17.523+03:00Varmasti opit tekemään gluteenitonta leipää :) Kan...Varmasti opit tekemään gluteenitonta leipää :) Kannattaa aloittaa teeleivällä ja sämpylöillä, jos ei ole ennen tehnyt. Vuokaleivät ovat paiston kannalta hankalampia, ennen kuin oppii miten oma uuni paistaa.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-47564017436396364782013-06-21T16:51:51.032+03:002013-06-21T16:51:51.032+03:00Älyttömän hyödyllinen blogi! Kiitos sinulle :) Its...Älyttömän hyödyllinen blogi! Kiitos sinulle :) Itselläni on myös keliakia ja nyt kun olen muuttamassa omilleni niin minua kiinnostaisi alkaa tehdä leipäni itse, koska kaupan gluteenittomat tuotteet tekevät ison loven opiskelijabudjettiin. Eivätkä ne ole edes niin hyviä kuin itse tehdyt. Jos siis osaa tehdä ja sinä osaat! Täältä tulen hakemaan vinkkejä :&gt; Liityin lukijaksi.sussuhttps://www.blogger.com/profile/05021673609379428994[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-61015970729629190182013-03-25T12:47:29.913+02:002013-03-25T12:47:29.913+02:00:) Hienoa kuulla, että lopputulos oli onnistunut.:) Hienoa kuulla, että lopputulos oli onnistunut.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-6301604817667723362013-03-21T09:40:12.167+02:002013-03-21T09:40:12.167+02:00Nyt sitten olen eilen leiponut tätä leipää. Tuli ...Nyt sitten olen eilen leiponut tätä leipää. <br />Tuli hyvää ja siemenet antavat hyvän maun ja purennan. <br />Tätä tulee tehtyä useasti. Tammityttöhttps://www.blogger.com/profile/14431370927123753850[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-84833224654760221832013-03-20T18:36:52.824+02:002013-03-20T18:36:52.824+02:00Rohkeasti vain leipomaan :) Itsekin tykkään tästä ...Rohkeasti vain leipomaan :) Itsekin tykkään tästä leivästä, kun nuo jyvät tekevät siitä hieman rouheamman.Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-44320728850095616482013-03-14T18:11:35.910+02:002013-03-14T18:11:35.910+02:00Tuntuu makoisalta , hyvältä ja selkeältä reseptilt...Tuntuu makoisalta , hyvältä ja selkeältä reseptiltä. <br />Pakko kokeilla. <br />Olen vasta harjoittelija tässä gluteenittomassa maailmassa. <br /><br />Kiitos tosi mielenkiintoisista sivuista ja ohjeista. Tästä tämä uusi maailma avautuu sinun avullasi.Tammityttöhttps://www.blogger.com/profile/14431370927123753850[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-47907707822358516742013-01-14T20:19:58.225+02:002013-01-14T20:19:58.225+02:00En yleensä mittaa veden lämpötilaa kuivahiivaakaan...En yleensä mittaa veden lämpötilaa kuivahiivaakaan käyttäessäni. Käsituntumalla kokeilen veden lämpötilan ja liuotan psylliumin selkeästi kuumempaan kuin 42 asteiseen veteen, sitten kun psyllium on turvonnut, on vesikin jäähtynyt sopivaksi kuivahiivalle :)Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-53332844200481360682013-01-11T16:36:25.454+02:002013-01-11T16:36:25.454+02:00Lämmitätkö vesi-psyllium seoksen 42 asteiseksi vie...Lämmitätkö vesi-psyllium seoksen 42 asteiseksi vielä, jos käytät kuivahiivaa? Kuivahiivahan toimii silleen parhaiten. Vai lämmitätkö veden ennen psylliumin lisäämistä? Tosin tällöin vesihän kerkeää jo jäähtyä.. x)Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-50854166403022734572012-10-28T21:19:51.268+02:002012-10-28T21:19:51.268+02:00Tämä kyllä kohosi kuin unelma!Tämä kyllä kohosi kuin unelma!Adminhttps://www.gluteenitontaleivontaa.fi/[email protected]tag:blogger.com,1999:blog-3752166792872098695.post-7083813635895706612012-10-28T20:23:01.090+02:002012-10-28T20:23:01.090+02:00Hei! Onpas ihanan muhkea leipä ja monipuolinen res...Hei!<br />Onpas ihanan muhkea leipä ja monipuolinen resepti!! Pitää kyllä kokeilla!! :DNorahttp://ttoimii.blogspot.com[email protected]