sunnuntai 17. elokuuta 2014

Gluteeniton korvike mannapuurolle


Monelle tämä on varmasti jo ihan tuttu juttu, mutta itsekin innostuin vasta alkukesästä tätä testaamaan, joten laitetaanpas tänne kehujen kera. Farinan karkean riisijauhon pakkauksessa on ohje gluteenittomalle "mannapuurolle". Tulee todella hyvä puuro ihan pakkauksen ohjetta noudattaen. Tätä kannattaa testata!

Ohje otettu Vuohelan Herkun nettisivuilta (http://vuohelanherkku.fi/reseptit/mannapuuro)

Ohje:
1 l maitoa tai vettä


0,5 tl suolaa

1 rkl voita tai margariinia



Kuumenna neste, vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10 min. Mausta suolalla ja voilla.

9 kommenttia:

  1. Ihanaa! Luulin jo että joudun luopumaan mannapuurosta, aloitettuani gluteenittomana olemisen( yritän hillitä IBS:ää fodmapin avulla..) mutta voinkin tehdä sitä korvaavaa. Kiitos kovasti kun vinkkasit, olen vielä niin alussa tän gluteenittoman elämän kanssa että koko ajan oppii jotain uutta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miltei kaikille ruoille ja leivonnaisille löytyy kyllä gluteeniton korvike. Tuosta karkeasta riisijauhosta tulee myös todella hyvä suklaapuuro ja vispipuuro.

      Poista
  2. Keksin tehdä tätä kesän alussa ja ai että oli hyvää! En voinut kuvitella että tämä maistuisi aivan mannapuurolta. Siitä lähtien olen syönyt tätä säännöllisen epäsäännöllisesti. Odotan vain kunhan saisi puolukoita haalittua metsästä niin voisi tehdä vispipuuroa (sitäkin olen kokeillut kerran). Sitä vain minä olen ihmetellyt että miksi ihmeessä jauhot pitäisi vispata nesteeseen. Ihan hyvä siitä tulee kun puuhaarukalla hieman sekoittelee samalla kun kaataa/ripottelee jauhot sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannapuurossa ja tässä puurossa taitaa se olennaisin makuun vaikuttava asia olla tuo nesteenä käytettävä maito. Ehkä tuon ohjeessa olevan vispauksen tarkoituksena on ehkäistä mahdollinen paakkuuntuminen.

      Poista
  3. Onnistuukohan tästä myös vispipuuro?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä onnistuu, pussissa on ohje siihenkin ja tosi hyvä vispipuuro tulee.

      Poista
  4. Karkeista riisijauhoista onnistuu todellahyvin vispipuuro ja voittepa kokeilla polenta-puuroa (eli maissiryyneistä) Sekin on aivan kuin mannapuuro, vaikka onkin keltaiseen taittavaa :D ps. Vispariin ei tarvee iha pakosti laittaa aina puolukkaa! Tosi hyvän saa ku laittaa vaikka puolet mansikkaa, ei tuu niin ärjyn makunen ja onhan noita... :D
    Kivoja ohjeita täälläkin blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissipuurolle en lapsena jostain syystä lämmennyt ja niistä ajoista on jäänyt pieni epäilys polentapuuroa kohtaan :) Mansikka pehmentää tosiaan kivasti puolukan makua ja tuosta riisijauhostahan tulee vaikka mustikkapuurokin, mielikuvitus on vain rajana.

      Poista
  5. Todella hyvät puurot saa tästä karkeasta riisijauhoista, saa nähdä miten vatsa reagoi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...