perjantai 9. toukokuuta 2014

Suklaa cupcakes


Onko nämä nyt sitten hienosti kuppikakkuja vai vain kuorrutettuja muffinsseja, päättäkää itse :) Pohjana näissä on amerikkalaiset suklaamuffinssit, joiden ohje löytyy jo entuudestaan blogistani täältä. Kuorrutteen tein ihan omasta päästä vetäistyillä ainesuhteilla. Jos kuorrutteeseen tahtoo vahvemman kahvin maun, voi joukkoon laittaa pikakahvijauhetta. Ohjeen mukaisesti tehdyssä kuorrutteessa kahvi maistuu vain pienenä vivahteena suklaan joukossa.

Suklaakuorrute:

50 g voita
2 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (vanilja tai maustamaton)
45 g tummaa suklaata
1 rkl kylmää vahvaa kahvia

Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi seokseksi ja sekoita hyvin vatkaten joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja kylmä kahvi. Sekoita vatkaimella tasaisen sileäksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai strösseliä/nonparelleja. Kuorrutteesta riittää 4 isoon tai 6 normaalikokoiseen muffinssiin.

8 kommenttia:

  1. Tuo linkki ei taida toimia..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta, nyt on linkki korjattu ja toimiva :)

      Poista
  2. Ne on nyt uunissa, siis muffinssit. :) Vähän jouduin soveltamaan kun ei kaikkia tarveaineita kaapista löytynytkään. Kuorrutekin jää tekemättä, mutta uskon että ovat maukkaita ilmankin. Sokeriakin laitoin maltilla ja ainahan välissä pitää taikinaa maistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on olleet meillä vuosia sellainen luottoleivonnainen, joka onnistuu varmasti jos nopeasti tarvitsee tarjottavaa saada. Ei mitään tietoa kenen tämä ohje on alunperin, mutta mainio se on, myös gluteenittomana :)

      Poista
  3. Kokeilin kuppikakkuja gluteenittomana ja tavallisena ja tosi hyviä tuli! Korvasin margariinin/voin rypsiöljyllä ja toimii! Nyt tein uudemman kerran ja laitoin lisäksi maustamatonta jogurttia 0,5-1dl ja lisäksi vadelmia, lopputulos oli loistava! Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä! :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Vadelmat käy kyllä suklaan kanssa taivaallisesti, kiitos ideasta!

      Poista
  4. Kuinka paljon nuo nousevat uunissa? Eli paljonko laitetaan sinne vuokaan tavaraa? Kylään tulee gluteeniton pikkutyttö ja näät olisi varmaan ihana tarjottava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kohoavat aika hyvin. Kun taikinaa tulee hieman reilut 2/3 osaa vuoasta, on määrä aika sopiva. Tuosta taikina-annoksesta tulee 12 ns. normaalikokoisiin (ei amerikan-) muffinssivuokiin tehtyä muffinssia, eli taikinan voi myös jakaa tasan noihin 12 vuokaan, ei tule yli vaan kohoaa pulleaksi pinnaltaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...