torstai 14. marraskuuta 2013

Gluteeniton kauraleipä


Onko tämä nyt muodikasta superfoodia? ;) Hyvää se oli ainakin. Pitkästä aikaa ostin pussillisen Provenan gluteenittomia kaurajauhoja. Hiutaleena näissä oli Urtekramin gluteenittomat luomu kaurahiutaleet, jotka ovat kooltaan pienempiä kuin muiden valmistajien ja kävivät näin ollen hyvin leipään.

Gluteeniton kauraleipä:

5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl Provena kaurajauhoja (gluteeniton)

Liutota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon suola, sokeri ja psyllium. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 10 minuutin ajan. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperoidulle pellille ja taputtele taikinakasat litteiksi pyöreiksi kiekoiksi. Tee muotilla rei'ät taikinakiekkojen keskelle ja pyöräytä ylimääräisistä taikinanokareista sämpylät. Halutessasi voit tässä vaiheessa vetäistä taikinapyörällä tai terävällä veitsellä viillot leipiin (kts. kuva). Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 30 min tai kunnes leivät ovat kauniin väriset. Kypsä leipä kumahtaa ontosti kun sen pohjaa kopauttaa.

5 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Kaksi kertaa olen jo tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä tosi hyviä leipiä :) Ja kuitupitoisia.

      Poista
  2. Vihdoin pääsin koittamaan tätä reseptiä ja heti onnistui! Ekan kerran ikinä sain tehtyä gluteenitonta leipää joka maistuu kolmevuotiaalle keliaakikkotytölleni. Diagnoosista on jo puolitoista vuotta eli yrityksiä on takana aika monta... Suuret kiitokset siis tästä mahtavasta ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että on maistunut :) Taidan itsekin pyöräyttää tätä taas pitkästä aikaa, kun leipä alkaakin olla jo loppu.

      Poista
  3. Kerrankin hyvän makuista ja etenkin pehmeää gluteenitonta leipää

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...