Se onnistui! Tässä uunilämpimät taikinajuuresta leivotut gluteenittomat vaaleat leivät. Vasemmalla oleva leipä on pelkästään juuren avulla kohotettu ja oikeanpuoleiseen lisäsin hieman leivinhiivaa. Sisältä tuli oikein pehmeitä ja kuohkeita leipiä ja kuori oli mukavan rapsakka. Nämä repeilivätkin uunissa melkein kuin vehnäleivät :)
Tässä kuvaa leipien rakenteesta:
Vasemmalla hiivaton, oikealla hiivaversio.
Tästä on hyvä jatkaa juurikokeiluja. Tämän juurierän käytin kokonaan näihin leipiin ja seuraavaksi aion kokeilla toisenlaisilla ainesuhteilla juurta. En vielä lisää tähän ohjetta, mutta palailen ohjeen kanssa leipäasiaan, kunhan saan vähän paremmin tuntumaa tuohon juureen ja sen toimivuuteen erilaisissa leivissä.
Taikinajuuri ennen leipomista:
Hiivaton leipä ennen kohottamista:
Hiivaton leipä kohottamisen jälkeen:
Wau! Eipä voi muuta kommentoida :) Hienostihan tuo on kohonnut ilman hiivaakin... Mielenkiintoista, mahtavaa että jaksat kokeilla! Mä jään odottelemaan valmista reseptiä ;)
VastaaPoistaKiva blogi ja tarpeellinen. Löysin tämän vasta aivan hiljattain.
VastaaPoistaTämä oli kyllä onnistunut varsinkin näin ensimmäiseksi kokeiluksi. Tänään uutta juurta tulemaan vähän erilaisilla aineksilla ja katsotaan millainen lopputulos siitä syntyy.
VastaaPoistaSaako reseptiä :D
VastaaPoistaTarkkaa reseptiä ei ole vielä antaa, mutta jotain vinkkejä :) Juureen kannattaa käyttää ns. oikeita jauhoja, ei jauhoseoksia. Riisi-, maissi-, tattari-, hirssi jne. ovat ok. Juureen laitoin noin 2 osaa vettä, 1 osa jauhoa. Joka päivä lisäsin hieman jauhoa ja vettä ja sekoittelin. Sellaiset 4 päivää ja juuri oli valmis. Sen jälkeen tein ns. esitaikinan (jos juuri olisi säilöttyä, tämä olisi sen juuren herättely) eli lisäsin reilummin jauhoa ja vettä ja annoin yön yli muhia oikein lämpimässä paikassa. Aamulla sitten alustin taikinaksi ja leivoin leivät.
PoistaMillä jauhoilla alustat taikinan ...
VastaaPoista