maanantai 13. elokuuta 2012

Täytepitkot


Carsun blogista bongasin mainion idean gluteenittoman täytepitkon tekemiseen ja totesin tämän tavan sen verran näppäräksi, että teen kyllä pitkoja samalla tekniikalla toistekin. Taikina siis vain kaulitaan suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, keskelle levitetään täytteet ja molemmat reunat rullataan niin, että täyte jää keskelle näkyviin.

Pullataikinan tein samalla ohjeella kuin ennenkin (ohje alla) ja täytteeksi laitoin kotitekoista mansikkahilloa ja vaniljakreemiä. Reunojen sisällä on voita ja sokeria. Kaulitsin taikinan suoraan leivinpaperilla, joten täytettyjä pitkoja ei tarvinnut edes nostella pöydältä pellille. Tämän helpompaa gluteenittoman pullan teko tuskin voi olla!

Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Kun olet hieronut pullat muotoonsa, anna niiden kohota noin puoli tuntia ja voitele kohonneet pullat. Paista 225 asteessa kunnes pullat saavat kauniin värin (n. 15 minuuttia).

6 kommenttia:

  1. Kiitos todella hyvästä pullaohjeesta! En ollut aiemmin gluteenitonta pullaa tehnyt ja kokeilin tällä ohjeella sellaista pullapohjaista mustikkapiirakkaa. Onnistui tosi hyvin ja on vielä helppo tehdäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että olet tykännyt! :) Gluteenitonkin pulla voi olla todella maistuvaa kun vain taikina tehdään oikealla tavalla.

      Poista
  2. Hei! Löysin blogisi sattumalta netistä. Olen itse sairastanut keliakiaa n.3vuotta ja olen aina ollut intohimoinen leipoja. Tämä täytepitkon ohje vaikuttaa kivalta ja täytyy kyllä kokeilla! :) Itsekin pidän blogia, jossa silloin tällöin julkaisen omatekemiäni gluteenittomia leivoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Tämän helpompaa gluteenittoman pullan tekeminen tuskin voi olla :) Pitääkin tutkia blogiasi oikein ajan kanssa.

      Poista
  3. Etsin gluteenittoman pullan ohjetta, sillä olen vasta alkanut käyttämään gluteenittomia tuotteita. Sinulla näyttää olevan hyviä ohjeita. Kiitos, kokeilen peruspullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun rohkeasti leipomaan ja kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...