maanantai 13. elokuuta 2012

Ruustinnankakku


Tämän herkullisen kakun ohje on alunperin Ent-tu:n, mutta olen nähnyt tätä muissakin blogeissa. Tein itse kakusta gluteenittoman version, kuten Mamakin. Pehmoista, miedon makuista kakkua, jota teen varmasti toistekin. Vanha kakkuvuoka on kakun ulkonäön perusteella tullut tiensä päähän, sen verran moni kakku on keskeltä tarttunut siihen jo kiinni...

Oma ohjeeni on otettu Maman blogista:

3 munaa
3½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl vispikermaa
1 ½ rkl appelsiinimarmeladia
2 dl sulatettua voita
Voitele vuoka ja jauhota se gluteenittomilla korppujauhoilla.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja sekoita siihen kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja marmeladi, sekä viimeiseksi voi-kermaseos. Kaada isoon vuokaan.  Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin kokeilla, kiitos ohjeesta. Olisin kysynyt sitä, että miten ylipäätään sinulla onnistuu kahvikakut ja onko ne miten "haperoita" - minulla kahvikakut jostain syystä ovat melkein pääsääntöisesti todellakin murenevaisia - siis gluteenittomat - ja olenkin lakannut tekemästä niitä. Nyt taas vaivaa mieltä, että josko kuitenkin taas kokeilisi....että onhan se onnistuttava.
    Tosiaan, minulla voi kakku onnistua muuten hyvin, mutta kun alat leikkaamaan ja syömään niin jopa murenee käsiin,,,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomat kahvikakut ovat hieman murentuvampia kuin tavalliset, mutta niistä pystyy silti ihan hyvin leikkaamaan palasen. Yleensä jos kakku murtuu leikatessa, niin taikinassa on ollut liikaa jauhoja. Voit kokeilla myös lisätä taikinaan pienen määrän ksantaania, se tekee kakusta kestävämmän. Sellaiset kakut, joiden taikinassa on jotain maitotuotetta (esim. jogurttia) ovat myös yleensä rakenteeltaan kestävämpiä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...