perjantai 10. elokuuta 2012

Kinkkupiirakka


Kinkkupiirakkaa pitää aina silloin tällöin saada. Tämä ohje on oikeastaan yhdistelmä muutamasta ohjeesta, joissa kaikissa oli jotain hyvää, mutta eivät kuitenkaan olleet aivan täysin makuuni. Piirakan pohjasta tulee tällä ohjeella kestävä, eikä hauras kuten gluteenittomana tavallisesti. Tätä piirakkaa eivät sukulaiset gluteenittomaksi uskoneet, joten ilmeisen mieleinen "taviksillekin".

Pohja:
100g voita/margariinia
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
½ dl juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille (n. 26-28cm halkaisijaltaan oleva vuoka).

Täyte:
100 g kinkkusuikaleita
1 paprika paloiteltuna
1 pss emmental-juustoraastetta (150g)
½ dl hienonnettua persiljaa
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (15%)
1/4 tl mustapippurirouhetta
(purjoa)

Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, paprika, juustoraaste, persilja ja pippuri (+ mahdollinen purjo). Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunia (vain sen verran että rakenne rikkoontuu) ja sekoita kerma niihin. Kaada kerma-muna seos muun täytteen joukkoon ja levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Kypsän piirakan pinta on kauniin ruskea.

41 kommenttia:

  1. Linkitin tämän sivusi blogiini, kun leivoin ohjeellasi piirakan :)

    VastaaPoista
  2. kiitos näistä ohjeista :). Etsiskelin gluteenittomia tuleviin ylioppilasjuhlatarjoiluihin ja tämä ohje lähti mukaan kuin myös makeista piirakoista tuo hillopiirakka :)
    Kiitos myös sokerikakkupohjaohjeesta :)

    VastaaPoista
  3. Todella hyvä ohje. Kiitos siitä. Parhain gluteeniton kinkkupiirakka mitä tehnyt.

    VastaaPoista
  4. kiitos ohjeista..karjalanpiirakoita täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille kommenteista. Kinkkupiirakka on sellainen kestosuosikki ainakin meillä, että tähän tulee aina palattua, vaikka monia muitakin suolaisia piirakoita olisi kokeilulistalla.

    VastaaPoista
  6. Tulipa tosi hyvä piirakka!! Pohja oli ihanan pehmyt ja yllätti täysin, sillä aiemmin olen saanut gluteenittomista jauhoista vain melko kovia pohjia aikaiseksi. Tällä ohjeella tulen varmastikin jatkossa tekemään lisää piirakkaa, vaikka ei gluteenitonta tarvitsisikaan olla. Kiitos mahtavasta ohjeesta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustoraaste taikinassa parantaa rakennetta melkoisesti.

      Poista
  7. Hei! Hain ohjeita kun iltaan oli tulossa gluteenittoman tarjoilun tarve. Aivan ihana piirakka!! Paras ikinä ja vinkki, vaihdoin kinkun tilalle kalkkunasuikaleet kun oli yksi joka ei syö punaista lihaa :). Tätä tullaan tekemään aina jatkossakin vaikka ei olisi tarve, pohja on niiiiin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että on maistunut. Itsekin olen tehnyt samalla pohjalla myös kalkkunapiirakkaa.

      Poista
  8. Tämä on paras kinkkupiirakka-ohje ikinä! Parempaa jopa kuin normi kinkkupiirakka. Saan leipoa tätä vähän väliä miehelleni kun tykkää niin paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teillä tykätään :) Meillä on tehty tätä usein kahvipöytään ja syötetty ei-keliaakikoille, eikä kukaan ole tajunnut, että on gluteeniton, lisää ovat vain ottaneet.

      Poista
  9. Kävisivät gluteeniton sunnuntai jauhoseos vai pitääkö olla semper ?

    Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Sunnuntaillakin pitäisi onnistua ihan yhtä hyvin. Käytän itse yleensä tuota Semperiä kun siinä ei ole vehnätärkkelystä ja kirjoitan ohjeeseen sen jauhon, jota olen itse käyttänyt.

      Poista
  10. muuten hyvä piirakka mutta pohja oli aika pieni. Juuri ja juuri riitti 26cm vuokaan.
    persiljan korvasin ruohosipulisilpulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjasta tulee melko ohut. Tuo oma vuokani on 28cm halkaisijaltaan, mutta reunoilta hyvin matala ja siihen saa taikinan venytettyä kunhan taputtelee jauhoja apuna käyttäen ohueksi kerrokseksi. Mukava kuulla, että on maistunut :)

      Poista
  11. Ihan törkeen hyvää ja käytän tätä aina kun teen kinkkupiirakkaa! Ja todellakin parempaa kuin normi piirakka!

    VastaaPoista
  12. Kiitos ohjeesta, tuli aivan älyttömän hyvää! Olen itse keliaakikko ja leipominen on jäänyt todella vähäiseksi mutta täältä olen löytänyt todella hyviä ohjeita ja monenlaista on tullut jo tehtyä! :) Blogi meni suoraan tietokoneeni kirjanmerkkeihin! ;)

    VastaaPoista
  13. Moi.Todella hyvä ohje.Tein töissä uunipellisen ,meni kaikille ja kiitosta tuli:) Kasvis versioinakin tuli kokeiltua:) kiitos

    VastaaPoista
  14. Tosi hyvä pohja, KIITOS! Itse en syö lihaa, joten laitoin pinaattia, sipulia, paprikaa ja fetaa, sekä kokeiluna korvasin ruokakerma/munan kahdella munalla ja desillä ranskankermaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle tuo kasvistäyte! Mukava kuulla, että pohja on ollut mieluisa.

      Poista
  15. Loistava pohja, tein piirakasta pinaatti-vuohenjuustoversion ja hyvää tuli!

    VastaaPoista
  16. Moikka!! Oon vissiin ainut kellä tuo pohja ei ilmeisesti sitten onnistunut - siitä tuli tosi rakeinen ja "voinen"? Tarkistin määrät moneen kertaan.. Voi oli huoneenlämpöistä, olisiko kuulunut sulattaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa voin ei tarvitse olla välttämättä edes huoneenlämpöistä. Voi nypitään jauhojen kanssa käsin, eli pieniksi paloiksi kuutioitua voita "puristellaan" jauhojen kanssa, kunnes voi on sekoittunut jauhoihin niin, ettei isompia paloja ole enää joukossa. Luultavasti et ole sekoittanut voita ja jauhoa riittävän pitkään ja voi on jäänyt liian isoiksi paloiksi taikinaan.

      Poista
  17. Täällä yksi jolla on tyhmä kysymys...eli voiko tällä taikinalla tehdä myös muffinseja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyt ja ytimekäs vastaus, ei voi :) Tämä on sellainen suolainen murotaikinatyyppinen taikina, eikä oikein sovellu muffinsseihin, kun tähän ei tule mitään kohotusainettakaan. Valitettavasti minulla ei ole valmiina gluteenitonta suolaisen muffinssin ohjetta, mutta googlettamalla varmasti löytyy jotakin.

      Poista
  18. Ekaa kertaa kokeilin ja heti onnistui.Onnistuuko tällä reseptillä tehdä muffinssivuokiin pieniä kinkkupiiraita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pystyy tekemään myös pieniä piiraita. Muffinssipeltiä kannattaa käyttää tukena tai hankkia kaupasta alumiinisia pieniä vuokia, jolloin piiraat pysyvät paremmin kasassa kuin pelkässä paperivuoassa.

      Poista
  19. Blogistasi on löytyny tosi paljon hyviä ja TOIMIVIA ohjeita viisihenkiselle keliaakikko perheelle. Tänään menee tämä kokeiluun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pitänyt periaatteena, että laitan tänne vain reseptejä, joilla tehtyihin leivonnaisiin olen itse tyytyväinen. Yhtään reseptiä en laita, mikäli en ole testannut ja todennut varmasti toimivaksi. Mukavia leivontahetkiä teille :)

      Poista
  20. Todella hyvä pohja ja nimen omaan sen rakenne! Aiemmin kun olen tehnyt gluteenittomia piirakkapohjia, niistä on tullut sellaisia helposti murenevia ja pehmeitä. Ja ei todella huomannut, että olisi gluteeniton tai tavallisesta piirakasta poikkeava. Täytteestä vähensin yhden kananmunan, kun pelkäsin, että tulee liian kostea kolmella munalla.

    VastaaPoista
  21. Paljonko tarvitaan raaka-aineita, että saisi pellilisen?

    VastaaPoista
  22. Moikka. Haluaisin tehdä tästä pellillisen,osaatko antaa ohjeen sellaiseen :)

    VastaaPoista
  23. Voiko piirakkaa pakastaa? Jos tekisi pari päivää ennen juhlia pakkaseen vai kärsiikö maku....

    VastaaPoista
  24. Moi! Saisiko mittasuhteet pellillisen kuten edelläkin jo pyydetty? Kiitos hyvästä ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  25. Ihan törkeän hyvää!! Toi täyte oli niin hyvän makuinen että tehdään kyllä usemmin kinkkupiirakkaa.

    VastaaPoista
  26. Moikka! Kuinka moni syö tällä ohjeella? Tarvisin ohjeen n 35hlö/pellilliselle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämä ei sinua auta, mutta itse 3-kertaistin ohjeen pellilliseen ja hyvää tuli:)

      Poista
  27. Minun eka gluteiiniton leipomus ja onnistui todella hyvin. Siis niin hyvän makuinen ja pohja aivan super!! Pehmensin pannulla kinkkuja ja paprikaa jonkin aikaa ennen täytteeksi laittoa. Jää meille aivan ykkösjutuksi kun tälläista teen . maistuu niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.

    VastaaPoista
  28. Minä laitan kinkkupiirakkaan KUNNOLLA kinkkua. Ostan 350g kinkkupalan ja kuutioin sen itse! Kuutiot levitän vuoan pohjalle tasaisesti ennen muuta täytettä. Pinnan koristelen minitomaatin puolikkailla ja persiljalla. Mielestäni on vähän liian pieni pohjataikina, joten laitan n. 120g voita,3 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1/2 tl suolaa, n. 50g juustoraastetta ( emmental) nämä nypin murumaiseksi ja viimeksi lisätään vesi 3 rkl. pohjaa paistan 200 ast. uunissa ensin 10 min alatasolla ja täytteen jälkeen
    vielä 20-30 min. Tulee muuten sen verran "komee", ettei tartte vieraittenkaan "silmä kourassa ottaa"!

    VastaaPoista
  29. En ole vielä tehnyt, mutta kysyisin, että paistuuko pohja hyväksi näin vai pitäisikö paistaa ensin vähän (esim. 10 min) ennen kuin laittaa täytteet!? Olen vaan törmännyt monen gluteenittoman kanssa siihen, että pohja ei tahdo kypsyä 🤔

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...