perjantai 10. elokuuta 2012

Kinkku-juustosarvet


Taikina:
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita/margariinia
125g maitorahkaa (0,5 prk)
1 kananmuna (+ toinen voitelua varten)
0,5 dl juustoraastetta
Täytteeksi kinkkusuikaleita ja juustoraastetta, pinnalle juustoraastetta

Mittaa kuivat aineet (jauho, suola leivinjauhe) kulhoon ja sekoita. Nypi joukkoon pieniksi paloiksi paloiteltu rasva. Lisää taikinaan rahka, kananmuna ja juustoraaste, sekoita taikina tasaiseksi massaksi käsin.

Pyöritä taikinasta käsissäsi pallo ja kaulitse pallo pyöreäksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Vajaan puolen sentin paksuinen levy on ok. Jaa taikinalevy taikinapyörän avulla 7-10 kolmion muotoiseen osaan (jokaisen kolmion kärki on taikinalevyn keskellä). Laita täytettä kolmion leveään päätyyn ja rullaa taikinapala leveästä päädystä kapeaan päin. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista heti 225 asteessa noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Etsin leivontaohjeita 13-vuotiaalle pojalleni kotitaloustunneille kouluun. Tämä vaikutti tarpeeksi yksinkertaiselta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat tosiaan sen verran helppoja tehdä ja taikinakin hyvä käsitellä, että onnistuu varmasti yläasteelaiseltakin, vaikka kokemusta leipomisesta ei olisikaan.

      Poista
  2. Moi. Voikohan tuossa ohjeessa kokeilla jotain muita jauhoja? Olen allerginen vehnälle joten en voi gluteenitontakaa vehnäjauhoa käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semper Hieno jauhoseos (fin mix) on luontaisesti gluteeniton, eikä sisällä vehnätärkkelystä, eli tämä jauho soveltuu myös vehnäallergisille. Jauho sisältää pääasiassa perunaa, maissia ja riisiä. Klikkaamalla tuota jauhon nimeä avautuu linkki Semperin sivuille kyseisen tuotteen tietoihin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...