perjantai 10. elokuuta 2012

Kaneliässät


Gluteenittomia kaneliässiä jotka eivät ole hauraita. Ohjeen taika lienee noissa kananmunissa, joita käytetään hieman tavanomaista enemmän. Ohje on alunperin ollut vehnäjauhoille, mutta totesin sen erinomaiseksi gluteenittomilla jauhoilla tehtynä. 

Gluteenittomat kaneliässät:
120g voita/margariinia
150g sokeria
3 kananmunaa
1-2tl kanelia
1tl leivinjauhetta

(kaneli-sokeri seosta)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat jokaisen jälkeen vatkaten. Lisää taikinaan viimeisenä vähitellen ja koko ajan vatkaten jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Anna taikinan kovettua kylmässä.

Ota taikinasta noin kolmannes ja hiero pötköksi jauhotetulla pöydällä. Jaa pötkö samankokoiseen pieniin paloihin. Hiero palaset pieniksi pötköiksi ja pyöräytä pötkö kaneli-sokeri seoksessa. Muotoile pellille ässäksi. Tee samoin lopulle taikinalle.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ohjeesta tulee reilut 50 ässää.

17 kommenttia:

  1. Kiitos Suvi ihanasta ohjeestasi! <3 Aijon tehdä tällä sinun ohjeellasi kaneliässiä joulupöytääni. :) Ovat niin kauniita ja hyvin onnistuneita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella on kyllä helppo tehdä gluteenittomat ässät. Alunperin tämä on ollut mummoni ohje vehnäjauhoista tehdyille ässille.

      Poista
    2. Aion tehdä noita Jouluksi,kiitos reseptistä!!

      Poista
  2. Todella ihania ja helppo leipoa. Otin riskin, testaamatta ja viikkoa ennen häitä laitoin mieheni leipomaan häihimme näitä ihania ässiä. Aikataulumme ei olisi kestänyt epäonnistumista... Olivat niin hyviä ettei uskottu että mieheni oli leiponut ne. Aikaisemmin olin kyllä kokeillut suklaakeksien ohjetta, joita myös tarjosimme häissämme. Iso Kiitos ohjeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että olet tykännyt ohjeesta. Tämä ohje ei itselläkään ole koskaan pettänyt ja ei voi kun suositella :)

      Poista
  3. Kiitos Sinulle, kun on tällainen blogi. Sukuun tullut henkilö, jolle ei vilja käy ja täysin näiden jauhojen kanssa tumpelo tekijä kun olen, niin yksityiskohtainen ohje on paikallaan. Ässätaikina jääkaapissa ja tortut teen ehdottomasti, myös tavalliset. Hyvää joulun aikaa. t.leipuri"

    VastaaPoista
  4. Hyviä tuli tällä ohjeella. Tein puolikkaan taikinanan ja osan jauhoista korvasin pottujauhoilla (loppui semperin jauhot kesken). Näitä tehdään toistekki. Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunajauhot ovat varmasti tehneet näistä vielä suussa sulavampia :) Oikein hyvää joulun odotusta sinnekin!

      Poista
  5. itse en jaksanut pyöritellä..vaan pursotin pussilla ässät..silti tuli hienoja. Meillä on koko gluteeniton perheemme tykännyt; Iso kiitos ohjeesta ja mukavaa joulunaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja oikein hyvää joulua myös sinulle!

      Poista
  6. Moikka! :) Montakohan ässää tällä ohjeella noin suurinpiirtein tulee? Kymmenien tarkkuudella riittää :) Jos ohjeeseen lisäisi turkinpippurirouhetta, niin tulisiko tuo määrä vähentää jauhoista, vai miten asia olisi helpointa ratkaista?
    Mukavaa talven jatkoa!
    - Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee vähän reilut 50 ässää. Turkinpippurirouhetta laitettaessa ei jauhomäärää tarvitse muuttaa. Turkinpippurirouhe on vähän kuin mantelirouhe, että se vain on siellä taikinan joukossa tuomassa makua, mutta jauhojen määrään se ei vaikuta, kun se ei ole jauhoihin rinnastettava ainesosa.

      Poista
  7. moi niin voiko tuohon käyttää myös sunnuntain jauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitäisi onnistua myös Sunnuntain jauholla. En ole itse kokeilllut, mutta yleensä sitä pystyy käyttämään saman määrän, kuin Semperin hienoa jauhoseosta. Mikäli Farinan jauhoja löytyy kaapista, voi Sunnuntain joukkoon laitta hieman esimerkiksi täysjyväriisijauhoa tuomaan karkeutta, sillä Sunnuntain jauhot ovat oikeastaan pelkkää vitaminoitua vehnätärkkelystä. Riisijauho varmasti parantaisi lopputulosta.

      Poista
  8. Onnistuisikohan perunajauhoilla? Pitää kokeilla. Semperin jauhoja en tahdo käyttää, koska niissä jauhoseoksissa on maissia ja maissi on nykyään aina geenimanipuloitua (GMO) ellei kyse ole luomumaissista, ja sellaista en ole mistään löytänyt.

    Sunnuntaijauhoja olen yleensä käyttänyt, mutta en tiedä senkään terveellisyydestä, vehnästä, kun se on peräisin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...