keskiviikko 8. elokuuta 2012

Jauhelihapiirakka

Herkullista ja ruokaisaa piirakkaa. Pohjaksi kokeilin tällä kertaa hieman erilaista pohjaa, kuin mitä olen aiemmin käyttänyt suolaisiin piirakoihin.

Pohja:
125 g voita/margariinia
125 g maitorahkaa
50 g juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot. Sekoita joukkoon maitorahja ja juustoraaste. Kovetataikinaa hetki viileässä ja painele vuoan (halkaisija 28-30cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apunakäyttäen.

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan (mustapippuria, suolaa, chiliä, basilikaa....)

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Paloittele paprika, jätä muutama viipale sivuun koristelua varten. Riko kananmunien rakenne kulhossa, sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja asettele koristeeksi tulevat paprikaviipaleet pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia, laita tarvittaessa folio päälle jottei pinta ruskistu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...