sunnuntai 12. elokuuta 2012

Gluteeniton vispipuuro


Nyt kun puolukka-aika alkaa taas olla käsillä, pitää muistutella, että erinomainen vispipuuro onnistuu myös gluteenittomana. Kuvan puuro on tehty Farinan karkeista riisijauhoista, joita myyvät ainakin Prismat ja Citymarketit.  Myös muita marjoja kuin puolukkaa voi käyttää. Mikäli ei pidä paljaan puolukan mausta, voi joukkoon laittaa esimerkiksi hieman mansikkaa pehmentämään makua. Kannattaa kokeilla! Alla vielä ohje, joka löytyy myös pakkauksesta ja Vuohelan herkun nettisivuilta (http://vuohelanherkku.fi/reseptit/puolukka-vispipuuro).

Gluteeniton vispipuuro
1 l vettä
3,5 dl puolukoita
0,6 dl sokeria

Keitä puolukoita vedessä 10 min. Siivilöi liemi, ja vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10 - 15 min. Mausta sokerilla, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi.

6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kovin mielenkiintoiselta tämä blogisi. Eksyin tänne kun etsin gluteenitonta xsantaanilla leivottua piirakkapohjaa netistä. Karjalanpiirakoitasi pitää kokeilla ihan ensitilassa...

    VastaaPoista
  2. Karjalanpiirakat ovat kyllä yksi parhaista suolaisista herkuista mitä on. Kannattaa ehdottomasti kokeilla piirakoiden tekoa :)

    VastaaPoista
  3. Heippa.
    Oletko testannut tehdä vispipuuroa punaherukoista?

    Ihana blogi, josta löytyi paljon vinkkejä gluteenittomaan neuvontaan, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut punaherukoista, mutta samalla tavalla niistäkin pitäisi onnistua. Joskus olen puolukoiden joukkoon lisännyt jotain muutakin marjaa makua pehmentämään ja hyvin on toiminut.

      Poista
  4. Mä olen tehnyt punaherukkamehuun, mansikkamehuun, mustaherukkamehuun monet kerrat ja todella hyvää tulee kaikista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevää kun kesällä voi vaihtaa marjaa aina sen mukaan mikä milloinkin on parhaimmillaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...